Premi de fidelitat. El fiscal demana la desestimació del recurs de la Generalitat 

El 28 de febrer de 2012, la Generalitat va decidir suspendre el pagament del Premi de Fidelitat als treballadors i treballadores de la concertada. Posteriorment, el 13 d’abril del mateix any va publicar un Acord de Govern que recollia la suspensió de l’abonament. Entre aquestes dues dates, uns 400 docents van sol·licitar el pagament del Premi de Fidelitat que els pertocava i se’ls va denegar.
Els sindicats vam recórrer i vam guanyar judicialment el dret que aquestes persones tenien a percebre el Premi de Fidelitat però la Generalitat va presentar recurs a aquesta sentència.
Ara, la Fiscalia del Tribunal Suprem acaba d’emetre un dictamen demanant a la Sala Quarta del mateix tribunal que es dicti una sentència desestimatòria del recurs de la Generalitat. Diu la Fiscalia que entre la data de publicació de la Llei de Pressupostos (28 de febrer de 2012) i la data de la suspensió de l’abonament del Premi de Fidelitat (13 d’abril de 2012), la Generalitat havia de continuar vinculada a l’obligació del seu pagament. Per tant demana als 5 magistrats de la Sala Quarta que el proper 12 de març emeti sentència contrària als interessos del Departament d’Ensenyament. Tant bon punt es confirmi CCOO exigirem l’abonament immediat a les persones afectades.
  • CCOO sempre ens vam posicionar en contra de la suspensió del Premi de Fidelitat al X conveni. Quins són els motius que van portar les direccions de la resta d’organitzacions sindicals a prendre aquesta decisió? Perquè se’ls ha negat el dret als companys i companyes que l’havien d’haver cobrat després del 13 d’abril de 2012, un cop ja estava meritat? Perquè es va suspendre el seu cobrament amb caràcter retroactiu?
  • Totes aquestes preguntes tenen difícil resposta i més si tenim en compte l’afirmació de la Fiscalia quan diu que els concerts educatius contemplen una sèrie de conceptes que s’han d’abonar, i entre d’altres, “las cantidades pertinentes para atender al pago de los conceptos de antigüedad del personal docente de los centros privados concertados”, com el Premi de Fidelitat.

Llegeix i descarrega aquí el Comunicat (pdf)

CCOO DEFENSEM ELS TEUS DRETS AMB DIGNITAT I COHERÈNCIA


image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.