Negociació del XVI Conveni Col·lectiu

El sindicat denuncia la negativa de les patronals a complir amb els acords aconseguits en negociacions prèvies per a millorar les condicions laborals de les treballadores i els treballadors d’un sector de marcat caràcter social que ocupa més de 200.000 persones

Les concentracions tindran lloc en les principals ciutats de l’Estat.

En un context econòmic d’alça de preus, resulta imprescindible garantir el poder adquisitiu de les persones treballadores, especialment d’aquelles amb retribucions més baixes. La negativa de les patronals a complir amb la clàusula de revisió salarial pactada en el conveni col·lectiu i la seva pretensió de rebaixar l’abast de les millores socials ja compromeses en la negociació, porta a CCOO, amb més del 50% de representativitat en la Taula Negociadora, a convocar en solitari mobilitzacions per al pròxim 14 de setembre en tot el territori nacional, que s’emmarquen dins de la campanya confederal de Salari o Conflicte.

L’actitud immobilista de la representació patronal del sector i la seva aposta per passar pels tribunals, mantinguda en l’acte de mediació celebrat del passat 8 de juliol, en el qual CCOO va arribar a plantejar fins a tres propostes retributives diferents per a desencallar la negociació, ens porta a un escenari d’incertesa que, a mitjà termini, pot suposar per a aquelles entitats que deixin d’abonar el regulat en l’actual conveni col·lectiu la posada en risc de la seva viabilitat econòmica.

Malgrat que les administracions públiques ja estan recollint en els plecs de licitació els increments salarials que s’havien pactat en el XV Conveni Col·lectiu per a 2022, les patronals es continuen negant a aplicar aquestes pujades. Així mateix, des de CCOO no entenem com AEDIS, patronal majoritària del sector i integrant de Plena Inclusió, entitat que diu apostar perquè les persones amb discapacitat puguin desenvolupar el seu propi projecte de qualitat de vida, es mostra intransigent a complir amb el que es disposa en el conveni col·lectiu per als qui treballen en les seves entitats, tinguin o no discapacitat.

En un sector de marcat caràcter social, en el qual les persones treballadores representen el valor més gran que tenen les entitats, les que permeten visibilitzar al sector de la discapacitat en la societat i sobre les que pivota el principal suport amb el qual compten els usuaris i les usuàries, professionals qualificats i formats que pretenen viure dignament del seu treball, la patronal obliga al sindicat a la judicialització i la mobilització davant els incompliments patronals i en defensa del conjunt dels treballadors i de les treballadores

CCOO serà molt bel·ligerant si el model d’ocupació que proposen està marcat per la precarietat laboral, i avisa que, si la situació actual s’estanca, el conflicte es traslladarà als centres de treball. No podem permetre que les persones treballadores siguin, una vegada més, les afectades per una situació econòmica que no han generat. L’efecte dels beneficis empresarials sobre la inflació és cinc vegades superior al dels salaris, per la qual cosa no tolerarem actuacions partidistes sobre els recursos econòmics que les administracions estan destinant a les entitats. Urgeix una redistribució de rendes que permeti l’increment dels salaris, concorde a l’evolució de l’IPC, i la contenció dels marges empresarials.

La Federació d’Educació de CCOO fa una crida al conjunt de treballadores, treballadors, persones usuàries i famílies perquè participin en les concentracions que tindran lloc el 14 de setembre, davant les seus de Plena Inclusió i de AEDIS. A Catalunya la concentració es farà a les 12 hores al carrer de Joan Güell, 90-92, de Barcelona.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.