Durant aquest mes de setembre iniciarem de manera real la negociació del “IX conveni col·lectiu de Residències, Centres de dia i Llars Residència per a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual, amb la idea d’intentar assolir un acord per els anys 20212024. Des de les dues organitzacions sindicals estem pendents de resposta per part de l’Administració de la Generalitat en relació amb els increments de les tarifes públiques per als anys 2021 i posteriors.

Un cop presentada la nostra plataforma, hem rebut la plataforma de la part patronal (L’Agrupació Catalana de Centres per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual de Catalunya i DINCAT), la qual no només no inclou ni una sola millora sinó que proposa empitjorar les condicions laborals de les persones treballadores del sector. Entre altres qüestions, endurint el sistema sancionador del conveni col·lectiu. Així que la previsió és que serà una negociació dura.

Esperem que reconsiderin les seves propostes i valorin els seus professionals com es mereixen. Sobretot, després de veure el sobreesforç de totes les persones treballadores durant la pandèmia i les seves conseqüències que, avui dia, encara estem patint. Des de CCOO i UGT iniciarem el procés de negociació com sempre, amb la bona fe a la taula i esperant que els recursos que l’Administració doti a través d’aquests increments promesos, es tradueixin en millores de les condicions laborals de les persones treballadores.

Comissió paritària del conveni col·lectiu

En les darreres reunions de la Comissió Paritària ha estat impossible assolir acords que ajudin a aclarir dubtes que hi ha ala seva aplicació. Seguirem apostant per tornar al que havia estat una comissió resolutiva per intentar aconseguir que la conflictivitat al sector sigui el més baixa possible.

Us seguirem informant mitjançant aquests butlletins informatius que avui iniciem de manera conjunta UGT i CCOO.

Companyes i companys…. ha arribat el moment!

NOTA INFORMATIVA CONJUNTA RESIDÈNCIES SET2022
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.