Durant els últims anys s’han produït tot un seguit d’actuacions de les diferents administracions educatives, patronals i resta d’organitzacions sindicals del sector que han generat molta incertesa  i pèrdua de drets en el si de l’escola concertada, malgrat l’oposició contínua de CCOO. L’aprovació de la LOMCE, les contínues retallades salarials, l’aplicació de la Reforma Laboral de 2012 i la signatura del X Conveni de renúncies en són un clar exemple. 

El RD que permetia augmentar les ràtios a les aules fins a un 20% ha de quedar derogada segons el projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat per a 2016. CCOO sempre hem defensat la seva reducció com a element clau en l’estabilitat laboral i la qualitat educativa i per tant exigirem i vetllarem pel compliment de la llei. 
Els efectes de la Reforma Laboral s’estan manifestan al noster sector amb l’abaratiment dels acomiadaments i facilitant les reduccions de la jornada. Aquests dos elements conjugats donen com a  resultat una subtitució del treball a temps complet per contarctes a temps parcial.
L’annex IV de l’avantprojecte dels Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2016, que regula els mòduls dels concerts educatius, té una previsió de creixement del 1% sobre el seu valor actual. Aquest 1% afecta per igual a totes les partides que componen el mòdul de concert, sous i càrregues socials, personal addicional per a l’atenció als alumnes amb educatives especials necessitats, despeses variables i “altres despeses”. Serà aquest el criteri que s’aplicarà a Catalunya? Continuarem amb la congelació salarial? En qualsevol cas, tant la inexistència d’una Mesa tripartida de negociació per a la concertada com la vinculació salarial, ens deixa en una posició de feblesa en la capacitat per incidir en les nostres remuneracions econòmiques. 
CCOO treballarem per aconseguir millorar el proper conveni. Regulació de la jornada laboral, taules salarials, remuneració de les tutories i premi de fidelitat seran les nostres prioritats. 

Llegiu el comunicat d’nici de curs aquí

CCOO DEFENSA ELS TEUS DRETS. VINE I PARTICIPA!
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.