A diferència dels altres dos sindicats representatius del sector

Perquè pactar perjudica treballadors i treballadores

Aquest acord permet l’absorció de la compensació econòmica que bona part del personal docent estava i està rebent per tasques que l’escola necessita, la qual cosa vol dir que el complement pròpiament de tutoria ara reconegut NO s’afegeix, sinó que es resta de la quantitat ja percebuda.

Perquè la llei ja és prou clara

L’acord planteja aquesta absorció de manera general, quan només es pot absorbir si ambdós conceptes són homologables, és a dir pel mateix concepte “plus tutoria”.

Perquè respectem els acords beneficiosos aconseguits per delegades i comitès als centres

L’acord suposa el menyspreu de la tasca sindical feta per aquelles RLT que havien negociat i aconseguit un acord de millora per als tutors i tutores en forma d’un complement compensatori que el Conveni encara no contemplava ni el Departament pagava.

El nostre tarannà sindical no admet carregar-se els acords assolits amb l’empresa que significaven millorar les condicions laborals per sobre del Conveni. La revisió dels acords existents per determinar si el plus existent era o no absorbible havia de recaure en el mateix àmbit de negociació, enfortint la funció de la RLT de cada centre afectat, amb les seves característiques específiques.

Perquè aquest acord no calia

Aquest acord no suposa una millora de les condicions generals al sector, sinó que beneficia la patronal. La veritable millora és l’abonament del plus de tutoria aconseguit en un altre àmbit negociador, el de l’homologació en condicions laborals i retributives que establia la LEC.

Per contra, pot perjudicar i molt a aquells treballadors i treballadores de centres que ja tenien unes condicions més beneficioses als quals se’ls compensava el treball fet, més enllà del que pagava el Departament.

El personal de pagament directe té dret a rebre el plus de tutoria?

SÍ, rotundament. El Conveni deixa molt clar que quan el Departament aboni el plus, tothom l’ha de cobrar, independentment de si s’està a pagament directe o a pagament delegat.

  • L’article 48 del conveni, estableix que els salaris seran els que apareguin als Pressupostos Generals de la Generalitat de Catalunya i que aquests seran per a tot el personal, tant si estan a pagament delegat com si estan a pagament directe del centre. 
  • També l’article 63.2, fa el reconeixement del plus de tutoria, condicionant el seu abonament, al fet que ho faci pagament delegat. Per tant, si pagament delegat l’abona, els centres també ho hauran de fer a aquell personal de pagament directe.

 Per tant, si no es paga, les patronals no estan actuant de manera correcta eludeixen l’obligació, que els correspon per Conveni, d’abonar el complement de tutoria.

El termini, però, de pagament s’allarga fins dos mesos després de  la publicació de l’acord i les taules salarials on s’inclourà el complement de tutoria.

ac tutoria gener 2021
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.