CCOO EXIGIM AL DEPARTAMENT QUE ACATI LA SENTÈNCIA I NO ES DENEGUIN ELS ESTADIS PER REDUCCIÓ DE JORNADA PER CURA DE FILL/A

L’actual interpretació del pacte d’estadis discrimina a les dones que demanen reducció de jornada per cura de fills i una sentència del TSJC, ens avala.

CCOO va presentar una demanda d’una treballadora d'una escola concertada contra el seu centre i el Departament d'Ensenyament.

Enteníem que l'aplicació del pacte d'estadis la discriminava com a  dona perquè se li va denegar el cobrament. La raó era que no arribava al percentatge de jornada mínima a pagament delegat. Per aquesta treballadora era impossible arribar-hi ja que estava en reducció de jornada per cura d'infant.

El TSJC va entendre que el pacte d'estadis, efectivament, atemptava contra els drets d'aquesta treballadora pel fet de ser dona. Som les dones en un 95% les que fem ús d'aquest dret i, per tant, les perjudicades.

Igualment, aquest fet entraria en conflicte amb la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva entre dones i homes.

En aquell moment, el Departament d'Ensenyament, lluny d'aplicar la sentència la va recórrer al TS. Però aquest tribunal no va admetre el recurs i declarà en ferm la sentència del TSJC, això vol dir, que no hi pot haver cap recurs. El que va comportar que li hagués de reconèixer l’estadi i pagar-li amb efectes retroactius.

En conclusió, aquesta sentència confirma allò que la Federació d'Educació de CCOO ja va denunciar en el seu moment i referma la postura que defensem: la necessitat de fer un nou redactat del Pacte d'Estadis. I sobretot:

Reclamem d’una vegada que es concedeixi els estadis als i les docents que demanin reducció de jornada per cura de fill/a o familiar.

Comparteix.

Comentaris tancats.