La lluita dona els seus fruits! Aconseguim la continuïtat de les places de programa

Després de mesos de pressió al Departament d’Educació per aconseguir que les places de reforç Covid del personal d’atenció  educativa dels centres públics  tinguin continuïtat, avui les CCOO  hem signat l’Acord que ho fa possible.

Com a part del Comitè Intercentres  estem satisfetes del resultat d’aquest llarg procés de reivindicació concretat en:

  1. Un nou programa temporal orientat a mitigar els efectes de la complexitat socio-econòmica de tres anys de durada que suposa la contractació de:
  • 340 Tècnics/ques d’Integració Social (TIS)
  • 98 Tècnics/ques especialistes d’Educació infantil (TEEI)
  1. El compromís del Departament de valorar de convertir-les en estructurals en el moment que els pressupostos ho permetin.

Aquesta proposta d’Acord, juntament amb la previsió pressupostària pel curs vinent de 279 places estructurals de nova creació, (184 TEEI, 78 Educadors/es d’Educacio Especial, EEE, i 17  TIS),  fa possible la continuïtat de totes les places TIS, la gran majoria de places de TEEI i l’increment de places d’EEE.

Les nostres demandes van més enllà de les concrecions  que recull l’Acord, com a personal  d’atenció educativa reivindiquen  el nostre paper a les escoles i unes condicions laborals que permetin el desenvolupament en condicions de les nostres tasques.

Reivindiquem una educació inclusiva  amb els recursos  humans i materials  necessaris per arribar a  un escola inclusiva i a una societat més justa.

Seguirem treballant per la millora de les nostres condicions laborals i seguirem lluitant per la visualització del nostre col·lectiu.

Ara, però, cal felicitar-nos per aquest Acord que assegura la  continuïtat dels llocs de treball  que demanàvem. En aquesta  línia seguirem lluitant  per aconseguir les dotacions  suficients en tots els centres i unes ràtios que permetin una atenció educativa de qualitat  tant per les professionals  com per la societat que confia en l’escola pública catalana.

Cal saber que

  • Els nous contractes tindran vigència a partir de 1 de setembre
  • La última setmana de juliol el Departament publicarà les dates concretes i el lloc on es realitzaran els actes públics d’adjudicació de places per ordre de borsa. Es faran a finals d’agost.