Reunió de la Mesa General de treballadores i treballadores públiques de la Generalitat de Catalunya del 13 de desembre.

Els temes tractes han estat dos, l’aplicació del fons addicional del 0,25% de la massa salarial, acordat per CCOO i UGT amb el Govern de l’Estat i el procés d’oposicions als diferents cossos de la Generalitat.

Pel que fa al primer punt, el Govern planteja una sèrie de mesures que implicarien 2M€, que ja no havien estat acceptades per CCOO i UGT a la comissió de seguiment de l’Acord. Afegeix aportar els altres 11’7M€ al Pla de pensions com a nova proposta, enlloc d’acumular-los pel 2020 com plantejava a la comissió seguiment.

CCOO ens manifestem en contra i proposem un repartiment lineal dels 13’7 milions €, excloent els complements més elevats, per lluitar contra les diferències salarials en l’àmbit de la Generalitat, que afecten les dones majoritàriament. Recordem al Govern que aquests diners no venen d’una negociació pròpia a Catalunya sinó d’un acord de CCOO i UGT a nivell estatal. Estem totalment d’acord amb les qüestions que planteja el Govern, però els recordem que són problemes generats per la pròpia Generalitat al llarg d’aquests anys, amb el què s’ha de fer amb fons propis i no amb addicionals.

Hem de lamentar la proposta de IAC-USTEC-STEs, que planteja que es facin servir els fons addicionals per recuperar les pagues extres robades. Una proposta que permetria al Govern estalviar-se una bona quantitat de diners a costa dels i les treballadores públiques. Davant la nostra reacció de sorpresa, diuen que no és una proposta en ferm.

Finalment, el Govern diu que davant la falta d’acord, ells decidiran. Una forma ben peculiar d’entendre la negociació col·lectiva per part del Conseller Jordi Puigneró.

Pel que fa a les oposicions, CCOO tornem a explicar que entre una oposició pura i un concurs de mèrits que no garanteix la seguretat jurídica de les aspirants, hi ha camins diversos que fa anys que proposem.

Mentre algun sindicat demana aturar les oposicions esperant un sentència europea, nosaltres ens hi neguem. No hi ha cap expectativa que aquesta sentència pugui modificar la legislació existent, i es frustrarien les expectatives de molta gent que fa anys que estudien per aquestes oposicions. Ara bé, si aquesta sentència pogués ajudar a persones que quedin fora del procés opositor, buscarem la forma de solucionar-ho per què la responsabilitat és dels governs que no han convocat oposicions.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.