La comunitat educativa de Barceloneta aconsegueix aturar l’Institut Escola

La comunitat educativa de Barceloneta aconsegueix aturar l’Institut Escola, amb el suport de moltes persones, associacions i col·lectius, entre ells CCOO Educació, participant en la campanya #NoInstitutEscolaBarceloneta.

CCOO Educació va donar suport a aquest campanya i des de CCOO també va denunciar aquesta situació, per la continuïtat dels tres centres de la Barceloneta.

Cal indicar també que aquest tres centres ja tenen projectes propis i que caldrà fer seguiment de la inversió de les administracions en aquest centres educatius.

Aquest és el comunicat conjunt:

La comunitat educativa de la Barceloneta hem aconseguit aturar l’Institut Escola.

El Consorci d’Educació de Barcelona i el Departament d’Educació han anunciat que descarten tirar endavant el projecte d’Institut Escola a la Barceloneta per la manca de consens de la comunitat educativa i del barri. L’administració proposa un treball transversal -encara per definir- amb els tres centres per aconseguir millorar la continuïtat dels infants en el seu pas de primària a secundària a l’Institut del barri i incrementar la visibilitat dels centres per millorar la matriculació a P3. També s’han compromès a iniciar les obres de l’Institut Salvat-Papasseit, amb una inversió de 2 milions d’euros perioditzada en 4 anys a partir del 2020.

Les AMPES/AFA de les escoles Mediterrània, Alexandre Galí i Institut Joan Salvat-Papasseit celebrem que la força de les famílies i la unió entre les entitats del barri hagi pogut frenar el que hauria estat una pèrdua de projectes educatius de qualitat i l’oferta de batxillerat a la Bareloneta. Tot i això, volem deixar clar que estarem alerta mentre no tinguem damunt la taula i ben definits els plans que l’administració proposa per l’educació a la Barceloneta.

Els centres tindran la nostra mà estesa, com sempre per treballar plegats en la millora dels projectes educatius.

Les AMPES/AFA vam aprofitar la reunió al Consorci per lliurar les més de 6.000 signatures recollides contra el projecte d’Institut Escola.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.