Dilluns 13 d’abril al rectorat de la UAB, a les 9:00 h


Sessió extraordinària del consell de govern de la UAB.

Veure les imatges aquí (+)

Dilluns 13 d’abril tindrà lloc una sessió extraordinària del consell de govern de la UAB,
on el Rector i el seu equip pretenen que s’aprovi el tancament definitiu de la Escola Bressol
Gespa, que ha format part del nostre campus des de l’any 1974, mitjançant un conveni amb
l’escola privada de Bellaterra que ells mateixos han designat.

Aquesta voluntat del Rector compta amb l’oposició d’amplis sectors de la comunitat universitària i de tots els actors de l’escola Gespa, perquè suposa la fi d’un projecte d’educació d’excel·lència i d’una peça cabdal per a la conciliació de la vida laboral i familiar dels treballadors i estudiants el nostre campus.

Aquest tancament comporta també la desaparició de 12 llocs de treball que ara fan possible
l’existència de la Gespa: una cuinera, una ajudant de cuina, una netejadora, dues tècniques
d’educació infantil i set mestres. En aquests moments, l’equip de govern de la UAB no ha assumit cap compromís concret sobre aquestes treballadores, més enllà de declaracions verbals de re-ubicació sense desvetllar on aniran, qui tipus de contracte, funcions i salari tindran.

Als membres del consell de Govern se’ls hi demana que prenguin una decisió que comportarà la desaparició d’aquests dotze llocs de treball, sense fer més esment que una possible re-contractació del personal educatiu per part de l’escola privada a la que es vol desviar els nens i nenes “en funció de l’increment de la matricula”.

CCOO ha volgut engegar un procés de negociació de les condicions d’una hipotètica reubicació de les treballadores i han negat en tot moment cap possibilitat de diàleg fins que el Consell de Govern decretés la mort de l’escola Gespa. Segons els responsables del patronat, un cop fet això, s’analitzarà si s’escau, o no, algun tipus de negociació.

El Rector de la UAB i el seu equip volen acabar amb un projecte educatiu que ha contribuït a marcar la diferencia del campus de la UAB i fer-ho sense respectar ni els drets laborals ni el clam dels pares i mares de la Gespa. Des de CCOO demanem una rectificació i l’obertura d’un veritable procés de negociació i diàleg amb tots els implicats.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.