Davant  les declaracions de la Consellera Rigau sobre el finançament de les escoles bressol

CCOO CONSIDERA QUE EL GOVERN DE LA GENERALITAT VOL QUE DESAPAREGUIN LES ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS

L’atenció a la petita infància és un bon termòmetre per determinar la qualitat democràtica i el futur d’un país. No és aquesta la política dels governs de Convergència i Unió.  La consellera Rigau anunciava divendres que la Generalitat –que continua retallant en totes les etapes educatives- deixarà de pagar els 875 euros per infant a l’any que ha d’abonar a les llars d’infants municipals. I en molts casos aquest diners  fa dos cursos que es déu a les arques municipals .  
Tot i que la Generalitat diu que està negociant amb les diputacions perquè s’encarreguin d’aquesta aportació, la mesura pot significar el desmantellament de la xarxa de llars d’infants municipals i un augment de quotes inassolibles per les famílies. En dos anys, el govern “dels millors” ha passat d’una aportació de 1.800 euros per infant a l’any a una de 875 euros.
Per CC.OO, l’educació infantil és un dret  fonamental  i són les Administracions públiques les que tenen l’obligació de garantir-la.
A la ciutat de Barcelona –on l’Ajuntament gestiona la major  xarxa d’escoles bressol municipals-  la regidoria del senyor Gerard Ardanuy (Unió Democràtica) fa dos cursos que va capgirar un model públic de qualitat de referència; obrint la porta a la privatització de centres, retallant recursos educatius , augmentant la ràtio a les aules i pujant les quotes. Malgrat tota la comunitat educativa i la ciutadania va demanar-li a l’alcalde Trias un canvi de política i de regidor, el passat divendres l’ Institut d’Educació anunciava un altra agressió al model públic:  La destinació de 800.000 euros  dels diners  públics a subvencionar guarderías privadas .
En aquest moments, amb moltes famílies i infants amb greus dificultats per viure amb dignitat, és  quan es fa més imprescindible polítiques educatives i socials vers la petita infància que garanteixen la cohesió social i els drets dels infants.
Des de CCOO ens oposarem amb fermesa a les polítiques educatives del Govern de la Generalitat i fem una crida a tota la societat a lluitar i cercar alternatives plegats.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 10 de setembre de 2013

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.