És cert que fa unes setmanes ens hem tornat a seure entorn a l’espai de diàleg Generalitat i agents socials. Aquesta primera reunió va ser fonamentalment per establir el funcionament i el calendari de treball, així com mostrar la voluntat de negociació. Se’ns va transmetre la dificultat econòmica del moment i que, per tant, s’hauran de fer esforços importants, però sense entrar en detalls. 
Alhora podem confirmar que en cap moment se’ns ha informat de que sobrin investigadors a les universitats catalanes, tot el contrari, ens van comentar que estudiaven tornar a posar operatiu el Pla Serra Húnter. Alhora el Govern es va ratificar en aquesta direcció en les declaracions que va fer fa molts pocs dies el Secretari d’Universitats Antoni Castellà a ComRadio (17/11/2011) on afirmava: “puc dir en nom del Govern que no hi haurà ni un, ni un, investigador que surti del sistema”

Aquest dies, de diferents companys i companyes, hem rebut rumors nerviosos davant la por que les universitats facin fora a lectors acreditats. Lectors que segons el conveni tenen per mèrit propi dret a optar a un concurs obert per una plaça estable. Creiem que la Generalitat i les Universitats són conscients que s’han guanyat aquest dret a concursar, per la seva excel•lència docent i investigadora, fet que han demostrat durant molts anys superant avaluacions constants. No tenim cap dubte que per les declaracions escoltades hem d’estar tranquils en aquest sentit i que tenen clar que a casa tenim molt i molt talent.
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.