Companyes i companys,
L’ofensiva contra els serveis públics del govern de CiU ha arribat a les universitats. El govern pretén reduir en 150 milions d’euros l’aportació de la Generalitat als pressupostos de les universitats públiques.
Aquestes retallades, es sumem a l’incompliment dels compromisos de finançament anteriors, i són un atac contra la línia de flotació de les universitats públiques. És responsabilitat de tota la comunitat universitària i, en primer lloc, de les Rectores i Rectors, fer-los-hi front. CCOO, com a primera força sindical a l’ àmbit universitari, fa una crida pública a no resignar-se, a no assumir aquestes retallades com un fet inevitable sinó, com una decisió política que ha de ser combatuda de cara.
Els intents de fer recaure sobre els treballadors –mitjançant acomiadaments i no renovacions de contractes i retallada de drets laborals- o sobre els estudiants –mitjançant l’increment incontrolat de taxes i preus per serveis- les retallades de la Generalitat és un factor d’enfrontament intern que arriba en el pitjor moment possible.
Per CCOO la defensa dels llocs de treball i de la qualitat del servei públic és un compromís irrenunciable. Denunciem les amenaces d’acomiadament de la Rectora de la UAB contra dues treballadores indefinides (una d’elles embarassada) com un atac contra tots els treballadors i treballadores de les universitats públiques catalanes.

Fem una crida al conjunt de PAS, PDI i alumnes de totes les universitats de Catalunya a concentrar-se el proper dijous 7 d’abril al Rectorat de la UAB, a les 12 del migdia i a confluir amb el conjunt de treballadors i treballadores dels serveis públics el proper 14 d’abril, a les 18 hores a Plaça Sant Jaume.
No podem permetre que acabin sent els treballadors i els serveis públics qui paguin la crisi. És per això que fem una crida a la mobilització i a la unitat sindical en aquests moments tan difícils. Hem de mostrar la nostra força.

Defensar els llocs de treball és defensar els Serveis Públics i la seva qualitat.

Secretariat Inter-universitari de CCOO de Catalunya.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.