Millorem l’Educació. Vaga per l’Educació

COMUNICAT VAGUES MAIG I JUNY 2022

El personal dels centres educatius hem protagonitzat les mobilitzacions més grans dels darrers trenta anys, una autèntica revolució educativa amb l’objectiu de revertir les retallades que arrosseguem, millorar les nostres condicions laborals i augmentar els recursos necessaris per a la qualitat de l’educació pública en el nostre país (6% del PIB).

Hem aconseguit fer seure a negociar el Departament d’Educació i que comenci a plantejar propostes que eren impensables a l’inici de curs però que continuen essent insuficients ja que deixen una part del col·lectiu a banda i no són un retorn de condicions laborals per a totes les persones treballadores per al curs 2022-23. Les desqualificacions del conseller als docents i les trucades dels últims dies als diferents sindicats amb propostes descafeinades que evidencien que l’objectiu de l’administració és trencar la unitat sindical i mostren la situació de feblesa en que es troba el Departament.

Ara és el moment, companyes i companys, de reprendre els esforços per participar en les mobilitzacions i secundar les vagues amb el suport de tothom. L’abatiment i l’esgotament de l’administració s’està fent palès.

Participa en les assemblees i uneix-te a les mobilitzacions i accions al teu territori!

Secunda les vagues!

La vaga dia a dia

Per la millora de l'educació, anem a la vaga!

El personal dels centres educatius estem cansats del menysteniment d’aquest govern cap a l’educació. Ja n’hi ha prou d’imposicions i prepotència. Ja n'hi ha prou de canvis en les condicions laborals i de prevenció de riscos sense informar ni negociar, menyspreu a la negociació col·lectiva i als drets de les persones treballadores, calendaris imposats, nous currículums a correcuita i menysvaloració de la nostra tasca. Després d’anys de condicions laborals retallades, sense quasi cap recuperació, després de dos anys de pandèmia, treballant en unes condicions extremadament difícils, amb sobrecàrrega de treball i sense mesures de prevenció suficients, aquest és el tracte que rebem?

Volem un tracte digne! Volem una negociació real!

Volem recuperar les condicions retallades a docents, personal laboral, de serveis i administratiu, una disminució de ràtios real i una major inversió en educació, un reconeixement de la funció educativa del lleure, l’homologació de les condicions del personal de la concertada…

Des de CCOO cridem a la vaga al març al personal de tots els centres educatius públics i concertats: personal docent, laboral, de suport educatiu, de lleure educatiu i d’administració i serveis.

Clica damunt la informació que t'interessi:

Adhesiu genèric

Cartell genèric PDF

Notícies relacionades