Riscos Psicosocials

L’OMS defineix el concepte de “salut” de manera integral, considerant-lo com un ‘estat complet de benestar físic, psíquic i social i no només com l’absència de malaltia dels treballadors i treballadores com a conseqüència de la protecció davant el risc’. Així, la salut s’entén des del vessant més
integral del terme.
Des d’aquesta visió integral del concepte de “salut”, convé tenir en compte el concepte de factors psicosocials, definit com el ‘conjunt de condicions presents en una situació laboral i que estan directament relacionades amb l’organització, el contingut de la feina i la realització de la tasca, i que es presenten amb capacitat per afectar tant el desenvolupament del treball com la salut (física, psíquica i/o social) del treballador o de la treballadora’.
Trobareu informació sobre la metodologia FPSICO per avaluar els riscos psicosocials adaptada al Departament d’Ensenyament en els documents següents:

Avaluació de riscos psicosocials – (pdf)

Avaluació de factors psicosocials – (pps)

Font: INTRANET Departament d’Educació

image_print

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies