NO al tancament de línies de P3 a l’Escola Nadal

#TotssomNadal #NoAlTancamentdunP3alNadal

CCOO manifestem el nostre rebuig pel tancament d’un nombre significatiu de línies de P3 al Baix Llobregat i altres territoris.

Com hem reclamat els cursos passats i ara cal fer-ho més que mai, diem no al tancament de grups de P3 a la pública, per una oferta pública suficient i de qualitat en tots els territoris.

La solució mai pot passar pel tancament de línies, sinó per la baixada de ràtios.

És imprescindible una  bona planificació educativa i un augment suficient del pressupost en educació per donar resposta a les dificultats que té el nostre sistema educatiu i que la pandèmia ha evidenciant amb tota la seva duresa, i caldrà afrontar amb urgència les deficiències estructurals generades durant anys de retallades i infrafinançament educatiu a Catalunya.

Entomem amb molta preocupació la informació  que ens arriba des de la Junta de Personal  del Baix Llobregat sobre la planificació i la previsió de tancament d’aproximadament 10 grups de P3 de pública en aquest territori en una situació de pandèmia i crisi econòmica, social i educativa.

El Servei Territorial d’Educació del Baix Llobregat ha fet públiques les dades d’oferta de grups del proper curs 2021-22. Aquesta informació ens mostra una planificació molt preocupant i totalment adversa per aconseguir un sistema educatiu inclusiu amb qualitat i equitat.

Des de CCOO Educació mostrem el nostre rebuig vers aquests tancaments i manifestem que precisament es produeixen en un moment en que és més necessari que mai no tancar cap grup i reduir les ràtios.

En un context social on tota la classe treballadora estem fent grans esforços per garantir una situació sanitària òptima, en un marc socioeconòmic que ens demana una atenció a l’alumnat més adequada, acurada i personalitzada per poder donar resposta a les necessitats endèmiques i sobrevingudes que pateix el nostre alumnat, un ecosistema educatiu tensionat on tota la comunitat educativa demana la baixada de ràtios, etc... el Departament pren aquesta decisió totalment antipedagògica condemnant als centres educatius a perdre mestres, recursos, projectes educatius, etc.

La realitat del Baix Llobregat, amb la seva diversitat i heterogeneïtat requereix una visió sociopolítica que estigui a l’alçada de les circumstàncies i que doni respostes reals que no poden passar, en cap cas, pel tancament de línies de P3.

Com cada any, CCOO ens mantindrem ferms amb la defensa de l’Educació Pública, denunciarem i deixarem palesa la gran mancança de bona voluntat que actualment regeix el Departament d’Educació de Catalunya.

En aquest sentit, comencem mobilitzacions amb aquelles escoles que han donat un pas endavant i volen manifestar públicament el seu desacord amb la decisió del tancament d’un P3 a la seva escola. Us convidem a fer el mateix al vostre centre educatiu, tant si us afecta directament o indirectament (un tancament a un centre té repercussió a tot el municipi); debateu, organitzeu-vos i contacteu amb nosaltres. CCOO posarem tot el nostre recolzament sindical (gestió, estructura organitzativa, xarxa comunicativa, representació...) en la lluita dels drets del nostre alumnat.

ORGANITZA’T I CONTACTA AMB CCOO!!!