Permanència als centres al juliol

Us recordem que CCOO hem impugnat aquest canvi de calendari imposat sense consens

Ara que s’acaba el curs i que encara hi ha força situacions diverses en relació amb la presencialitat al juliol, des de CCOO us volem informar de quines persones poden ser convocades al centre els primers dies de juliol i quins dies.

CCOO denunciem que, per tal d’encaixar l’acabament d’un curs i l’inici del nou, el departament ha modificat els documents d’inici de curs del personal docent d’aquest curs 21-22 pel que fa al juliol canviant-ne les condicions de treball sense la negociació preceptiva.

A la pàgina 65 d’aquests documents s’estableix l’horari general del personal docent.

Personal docent

1 Horari general del personal docent

El personal docent dels centres educatius públics pot iniciar les activitats d’organització del curs 2022-2023, un cop acabades les activitats de tancament del curs 2021-2022.

Tot i que hi ha personal docent que dedica el mes de juliol a fer activitats de formació, la direcció del centre pot convocar el professorat que tingui nomenament vigent durant el mes de juliol de 2022 i que, a més, hagi obtingut una destinació provisional al seu centre per al curs 2022-2023 en l’adjudicació de destinacions provisionals amb efectes d’1 de setembre de 2022, per organitzar el nou curs escolar durant els cinc primers dies laborables de juliol.

Durant el període indicat, el personal docent titular de la plantilla del centre té l’horari laboral setmanal que s’estableix amb caràcter general per als funcionaris de la Generalitat de Catalunya, horari que actualment és de 37 hores i 30 minuts setmanals

Aquestes instruccions, publicades unilateralment pel Departament d’Educació, permeten extreure les següents consideracions:

El personal docent pot ser convocat al centre (si ho considera necessari la direcció del centre) els 5 primers dies feiners de juliol (fins al dia 7) per organitzar el curs escolar 22-23 si compleixen dues condicions simultàniament:

  • tenir nomenament vigent aquest juliol de 2022 i
  • tenir destinació provisional al mateix centre el curs 2022-2023.

Des de la federació d’Educació de CCOO us recordem que hem impugnat aquest canvi de calendari imposat sense consens. Aquí teniu l’enllaç a la impugnació.