El Departament es manté en les seves propostes insuficients per solucionar el conflicte amb la comunitat educativa

CCOO continuarà organitzant assemblees i prepara una consulta a la seva afiliació

Ahir a la tarda va concloure la mediació entre el Departament d’Educació i el Comitè de Vaga, prèvia a la jornada de vaga d’avui.

De moment, sembla que el Departament és del tot incapaç de donar una sortida pel curs vinent ni a la reducció d’una hora lectiva a totes les etapes educatives, ni a la moratòria del canvi del calendari, ni a tantes altres qüestions presents en la plataforma unitària. Ha fet petits avenços en temes com l’increment de personal d’atenció educativa, de grups d’FP a l’ensenyament públic o la recuperació del dret al primer estadi docents als sis anys. Aquests avenços són, sens dubte, fruit de la mobilització sindical i del conjunt de la comunitat educativa per millorar l’educació i les condicions laborals, però no suposen un canvi significatiu respecte a la mediació que va tenir lloc el passat 1 de juny.

CCOO hem encetat un procés d’assemblees amb la nostra afiliació on el sentir majoritari recollit fins ara considera insuficients les propostes del Departament d’Educació. Continuarem amb aquest procés i farem una consulta a tota l’afiliació abans de finalitzar el curs.

Animem totes les treballadores a continuar la lluita. Només la persistència i la massivitat en les mobilitzacions ens permetran assegurar passes fermes en el camí de la reversió total de les retallades i la millora de l’educació.