Hem forçat al Departament d'Educació a iniciar negociacions

El Departament d'Educació ha demanat la mediació del Departament de treball per iniciar un procés de negociació com a resultat de l'aturada de 3 dies dels treballadors i treballadores del sector de l'Educació, en unes jornades de vaga amb un seguiment mai vist en els darrers 30 anys.

Des d'un inici, els representants dels treballadors i treballadores de l’educació hem estat oberts al diàleg i a l'inici de negociacions reals per poder revertir la situació de crisi absoluta en què ens trobem. La mobilització ha servit per a què la conselleria s'adoni finalment que l'única manera de recosir la ruptura actual és seure a negociar.

De manera unitària, el comitè de vaga recollim i acceptem la proposta de reunió per iniciar unes negociacions reals. En aquesta primera reunió, el Departament ha de portar propostes clares per revertir les retallades i de millores laborals en la línia dels punts de la plataforma de vaga. Per la nostra banda, no acceptarem una altra cosa.


Dimecres, 16 de març


Dimarts, 15 de març

Seguiment massiu del primer dia de #VagaEducació (Nota de premsa, recull fotogràfic i vídeos)


Cartell Vaga pdf  Díptic vaga pdf  Infografia pdf

Informació genèrica i d'altres sectors

Els sindicats presents a la mesa de negociació del conveni de l'escola concertada de Catalunya, hem convocat vaga pels dies 15 i 16 de març.

Els motius per fer una vaga són més que justificats i a continuació teniu les exigències que ,des de CCOO, fem arribar al Departament d'Educació

  1. Exigim un increment de la inversió en educación fins a arribar al 6% del PIB, tal com estableix la LEC (2009). Actualment la inversió es troba al voltant del 3,5%.
  2. Exigim la reducció de les ràtios estructurals i la reducció de les ràtios mínimes de concertació per al manteniment de l'ocupació Cap tancament de grups a la concertada.
  3. Exigim la negociació d'un nou acord de plantilles que desenvolupi la LEC: 24 hores lectives a Infantil i Primària i 19 a Secundària.
  4. Exigim els recursos necessaris per a una escola inclusiva i de qualitat
  5. Exigim el retorn del reconeixement del primer estadi als 6 anys.
  6. Exigim que el PAS passi a pagament delegat.
  7. Exigim la defensa de la immersió lingüística i la lluita contra la intromissió dels tribunals en l'escola catalana.
  8. Exigim la retirada del decret de currículum de l'educació bàsica.
  9. Exigim la retirada de l'ordre de calendari escolar.
  10.  Exigim NEGOCIACIÓ en les decisions. Prou menyspreu envers els sindicats representatius dels treballadors i de les treballadores de l'educació, el Consell Escolar de Catalunya, els pares i mares de l'alumnat i tota la comunitat educativa.

Més informació: bit.ly/VagaEduMarç2022

Comparteix.

Comentaris tancats.