CCOO hem liderat des del 2018 la lluita per un acord de jubilació parcial per als i les docents a pagament delegat de les escoles concertades, i seguim reclamant al Departament la urgència de tancar ja l’acord i de posar immediatament en marxa la seva aplicació.

CCOO havíem presentat al Departament un estudi econòmic específic i, amb la nostra insistència, vam aconseguir finalment que l’anterior Directora General de centres privats acceptés arribar a un acord de jubilació parcial i es tinguessin les partides corresponents a punt, tal com us ho vam comunicar en el seu moment.

Quins entrebancs ens han posat?

La Patronal no va voler signar l’acord sense abans presentar a la “Subdirección General de Ordenación de la Seguridad Social” una consulta vinculant sobre el salari a percebre per la persona rellevista i la seva base de cotització, per tal d’assegurar-se no haver d’assumir cap despesa. Tot i que CCOO tenia clar que l’acord de jubilació parcial no suposaria un dispendi addicional a les titularitats dels centres educatius, hem hagut d’esperar que arribés la ratificació de la resposta favorable de la “Seguridad Social”. En aquest sentit, agraïm la col·laboració dels companys i companyes de CCOO de Madrid que, dins del marc del diàleg social, han intentat agilitzar els tràmits.

Els canvis de Govern i de Conselleria tampoc han ajudat a agilitzar aquesta reclamació, tot i que, des de l’inici del mandat de l’actual Director General de centres privats, ens hem reunit amb ell diverses vegades prioritzant la demanda de l’indispensable acord de jubilació parcial.

On som en aquest moment?

Aquest gener, un cop rebuda la resposta de la Seguretat Social a la consulta vinculant feta per la Patronal a la Seguretat Social, els sindicats majoritaris vam sol.licitar reunió immediata amb el Director General de centres privats, trobada que va tenir lloc dijous passat. El Director General ens va comunicar la seva voluntat de signar el més aviat possible un acord de jubilació parcial. Inicialment, la reducció de jornada de la persona jubilada seria d’un 50%, però amb la possibilitat d’incrementar aquest percentatge en un futur fins al 75%, que és la reducció que nosaltres defensem. El director General reafirmà que fa temps que la partida pel pagament de les despeses que implica la jubilació parcial estan pressupostades i incloses en els pressupostos. Esperem, doncs, que la Patronal s’avingui a signar l’acord a tres bandes, és a dir, sindicats representatius, Departament i Patronal. En aquest sentit, CCOO instem el Director General que, tal com va expressar-nos, es reuneixi d’immediat amb la Patronal.

Recordatori sobre les persones que podran acollir-se a l’acord de jubilació parcial

Informa’t sobre les persones que es podran acollir a la jubilació parcial a l’enllaç Jubilació parcial a concertada o revisant el full d’actualitat del febrer de 2021.

CCOO hem lluitat, lluitem i seguirem lluitant per la millora de les condicions laborals de les persones treballadores de les escoles concertades! 

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.