REUNIÓ DEL COMITÈ DE PREVENCIÓ I SALUT LABORAL DEL CEB. 1/2/2022

Des de CCOO us volem informar de la reunió del Comitè de Prevenció i Salut la boral del CEB.

ACCIDENTABILITAT 1r Trimestre curs 2021-22

L’accidentabilitat continua centrant-se en accidents in itinere, cops amb mobiliari i contencions d’alumnes. S’observa un increment significatiu dels accidents in itenere.

Des de la part social es proposa que es faci algun taller de Seguretat Vial.

CONVENI CEB I MAR PARC DE SALUT DE BARCELONA

A partir d’aquest conveni es desenvolupa el Programa d’Atenció Integral al personal del CEB (personal municipal dels centres educatius i del CEB ), que ja és actiu.

Aquest programa té com objectius:

  • Prevenir la presència dels trastorns mentals i les alteracions psicològiques dels professionals del Consorci
  • Assistir i tractar els problemes psicològics i psicopatològics
  • Formar i prevenir els riscos laborals que motivin la patologia psiquiàtrica
  • Reduir les repercussions de l’estrès laboral per a reduir el risc de desenvolupar problemes psicològics o psiquiàtrics i/o problemes relacionats amb el consum de substàncies

La via de contacte per a utilitzar aquest Servei serà directament a partir de correu electrònic, o bé mitjançant el Servei de Prevenció del CEB, que ho derivarà.

Aquests dies el CEB enviarà aquesta informació als Equips directius dels centres per a que us la facin arribar.

Cal remarcar que aquest és un servei estrictament assistencial, d’atenció psicologia/psiquiàtrica.

També que és absolutament confidencial.

Un cop al mes es reuniran els professionals d’aquest servei i el Servei de Prevenció del CEB, per a fer seguiment i valorar si cal fer alguna actuació, però sempre respectant el marc de  confidencialitat.

CCOO pregunten si la persona esta de baixa pot utilitzar el servei degut a que es un servei assistencial, el CEB resta en donar resposta.

INFORMACIÓ ACTUACIONS EN MATÈRIA DE PREVENCIÓ

– Plà de Treball de centre: Un 77,5% entregat.

– Pla d’Evacuació de centre: 65 % lliurat. Aquest curs, com en anteriors, per la situació de pandèmia no es realitzaran simulacres d’incendi reals, pràctics. De totes formes tots els treballadors del centre han d’estar informats d’aquest pla, i un dia, previ avís, s’ha d’activar l’alarma del centre per a que tothom es familiaritzi amb el so d’aquesta.

– Avaluacions Riscos:

Fetes:

  • Seguretat: Ferran Tallada
  • Higiene: Massana
  • Psicosocials: Lluïsa Cura, Castell de Sant Foix, i Anna Gironella de Mundet. Costa que el personal de centre contestin el qüestionari de l’avaluació de riscos i si no hi ha mínim un 70% de qüestionaris no serveix per fer una avaluació correcte.

     Encara no està fet el calendari d’avaluacions per al 2022.

L’avaluació psicosocial del CEB , que CCOO ha demanat insistentment, encara no té data.

TORN OBERT

  • Ventilació. CCOO va fer consulta prèvia a aquesta reunió de com està el tema de la ventilació als centres en que es va detectar, ja el curs passat, problemes de ventilació importants. No rebem resposta, ja que la consulta es va derivar a  Manteniment, i aquest no ha contestat ni ha estat pressent a la reunió, tot i estar convocat.

Des de CCOO insistim en la rellevància del tema i la urgència de solucions, i remarquen especialment la situació de l’administrativa i la conserge de L’escola del Mar.

  • Dades COVID: també amb anterioritat a la reunió des de CCOO van demanar dades sobre el nombre de grups confinats, de personal contagiat i si s’estan cobrint baixes, i en quins terminis. No se’ns faciliten perquè no han tingut accés a l’aplicatiu corresponent. De totes maneres, se’ns comenta que en setmanes passades les substitucions diàries eren entre 150 i 200, i que aquesta setmana ha baixat en picat el nivell de contagis i ahir, 31 de Gener, no van arribar a 100. Al CEB tenen tres persones dedicades exclusivament a entrar baixes al sistema.
  • Mascaretes: des de CCOO tornem a exigir la distribució de FFP2 per a tot el personal, i recordem la denuncia que CCOO ha posat al Departament de Salut per aquest tema.                                                                                                                                          

Sobre les mascaretes de roba informen que son utilitzades als centres per falta de confiança, que utilitzin aquests diners en mascaretes FFP2 per tot el personal del centre.

També comentem que hi hagut confusió amb les mascaretes FFP2 que han arribat als centres, i que en alguns s’han repartit entre el professorat.

L’Administració ens confirmen que mascaretes FFP2, de moment, només es dona a personal vulnerable, i que la resta són per a que el centre les tingui per a quan sigui necessari (estar en sala amb alumne positiu fins que el vinguin a recollir, per exemple).

També insistim que es torni a informar als centres que les mascaretes que arriben són per a tot el personal del centre, ja que hi alguns en els que no es proporcionen al PAS.

Revisions mèdiques subalterns: preguntem quan està previst fer-les, ja que fa molts anys en que no tenen accés. Ens diuen que estan acabant les revisions del personal del CEB i de Serveis Educatius, i que els següents seran subalterns.