Publicades les noves transitòries del RD d’ingrés docent per als processos d’estabilització (Infografia)

CCOO s’oposa a les modificacions incorporades a última hora en l’esborrany d’ingrés a la professió docent

El Ministeri d’Educació i FP ha introduït, arran del dictamen del Consell d’Estat, sense cap negociació ni previ avís, canvis incomprensibles i de gran gravetat que empitjoren i dificulten la gestió dels processos d’estabilització del personal docent.

Infografia en PDF-A3

Des de CCOO considerem completament inadequat que s’hagi eliminat en el text final del nou RD d’ingrés la part que assegurava que totes les places per concurs oposició, reposició i estabilització, fins a 2024 es convocarien pel mateix procediment.

És incomprensible que es vulguin usar tres vies diferents en les convocatòries (dos concursos oposició diferents un pel RD 276 ordinari un altre per la transitòria quarta i el concurs de mèrits) en comptes de dues (un sol concurs oposició i el concurs de mèrits) com estava previst.

Aquest canvi s’ha realitzat sorprenentment i a última hora. No s’ha plantejat en cap moment en les negociacions ni en cap pas anterior de la tramitació de la norma. Pot generar greus problemes en la gestió dels processos i posar en risc l’objectiu ineludible de baixar la temporalitat docent per sota del 8% el 2024.

Des de CCOO exigim al ministeri d’educació que convoqui urgentment la mesa sectorial docent per a tractar les implicacions de les modificacions introduïdes a última hora. El sindicat farà una anàlisi jurídica detallada de la situació i actuarem per totes les vies al nostre abast per a evitar el desori que es pot produir i perquè totes les places per concurs oposició es convoquin pel mateix procediment de la transitòria quarta.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Accordion_Widget”][/siteorigin_widget]