Plantem cara a la imposició al mes de juliol: hem presentat un recurs!

La destinació definitiva no és efectiva fins a 1 de setembre i, per tant, el Departament no ens pot obligar a anar als centres nous els primers dies de juliol!

La Federació d’Educació de CCOO de Catalunya hem interposat un recurs de reposició contra la resolució EDU/819/2022, dictada pel Departament d’Educació, que estipula el següent: “una vegada publicada la resolució definitiva, el professorat amb un nomenament vigent més enllà del 30 de juny que obtingui una destinació en un centre diferent del curs actual, ha d’adreçar-se a la direcció del nou centre per assistir a les reunions que se’l pugui convocar per organitzar el curs escolar durant els 5 primers dies laborables de juliol”.

El procediment general d’adjudicació de destinacions provisionals estipula que els nomenaments tindran efectes l’1 de setembre de 2022, data de presa de possessió. La destinació definitiva que es faci en el procés d’adjudicació de destinacions no serà efectiva fins que es prengui possessió i no pot ser-ho abans per manca d’efectes administratius, per tant, el personal docent no pot ser obligat a anar amb anterioritat als nous centres, ni assistir a reunions preparatòries del curs següent, ja que encara no tenen destinació a aquest centre, sinó que, fins a 31 d’agost de 2022 està vigent el nomenament de la destinació actual d’aquest curs. En conseqüència, les direccions dels nous centres no tenen potestat orgànica de convocar reunions preparatòries del curs següent durant els primers 5 dies de juliol.

A més a més, no és admissible que el Departament empenyi les direccions a assumir el risc i les conseqüències legals que se’n puguin derivar del fet de convocar reunions i tasques de preparació del nou curs a les persones docents que encara no formen part del claustre al juliol.