Les delegades i delegats de CCOO educació es posen a disposició dels equips directius dels seus centres per suplir les baixes que no s’han pogut cobrir per falta de persones substitutes

Les delegades i delegats de CCOO educació es posen a disposició dels equips directius dels seus centres per suplir les baixes que no s’han pogut cobrir per falta de persones substitutes.

El passat dilluns 24 de gener les delegades i delegats de CCOO educació es van concentrar davant del Departament d’Educació per exigir mesures urgents i efectives per protegir l’educació.

Junt amb la reivindicació, CCOO va fer dos anuncis d’accions concretes: la interposició d’una denúncia davant d’inspecció de Treball contra el Departament de Salut i el Departament d’Educació per no dotar de mascaretes FFP2 a tot el personal dels centres educatius i que “Posem a disposició del Departament les nostres delegades i delegats per a fer substitucions, activitat que compatibilitzaríem amb les nostres funcions sindicals bàsiques mentre duri l’excepcionalitat provocada per la covid-19.”

El dijous 24 CCOO, a més de participar en una nova concentració unitària davant del Departament, va interposar efectivament la denúncia, davant la inacció dels Departaments de Salut i Educació pel que fa a la dotació per tot el personal de mascaretes FFP2.

Davant de l’oferiment de les delegades i delegats de CCOO educació per fer substitucions, el Departament s’ha limitat a dir que “el més oportú és posar-se a disposició del centre de treball que les persones delegades tenen assignat aquest curs per tal que la direcció determini quin suport els cal i els designi les tasques que cregui més necessàries”. CCOO lamenta la falta d’interlocució i de planificació global per aprofitar plenament aquest oferiment, però avui mateix els seus delegats i delegades de centres educatius públics i concertats no universitaris han començat a enviar correus als equips directius per posar-se a disposició.

CCOO Educació explica que les seves delegades i delegats continuaran realitzant les funcions sindicals en la mesura del possible i una petita part es mantindrà en les tasques sindicals per garantir una atenció adient als treballadors i treballadores.

Els dies vinents, atenent les instruccions rebudes per part dels equips directius dels centres, les delegades i delegats s’aniran incorporant a les tasques encomanades.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Video”][/siteorigin_widget]