CONCURS OPOSICIÓ DE TEEI:dubtes i respostes

A partir de les diferents consultes i dubtes que ens feu arribar hem elaborat aquest document on fem un recull de les preguntes més habituals a les que intentem donar resposta.

El llistat amb la proposta de places és definitiu, el Departament és posarà en contacte amb les interessades  per tramitar l’acceptació de la plaça.

  • Si he aprovat i tinc una plaça adjudicada, que he de fer?

El Departament ja es posarà en contacte amb vosaltres. Si actualment ja treballeu al Departament el contracte actual és vigent fins la signatura del nou contracte a 1 de setembre.

  • Si he aprovat, no he obtingut plaça i no he treballat mai  pel Departament, que he de fer?

El Departament es posarà en contacte amb tu i t’oferirà la possibilitat de formar part del bloc 2 de la Borsa de treball.

  • Si tinc adjudicada una plaça a molta distància del meu domicili, que puc fer?

Des de CCOO reclamem que el Departament obri la possibilitat de poder fer una mobilitat funcional, que consisteix en l’adjudicació d’una plaça provisional més propera al domicili fins que hi hagi un concurs de trasllat en el qual la persona haurà de participar per guanyar una plaça definitiva.

Us animem, a les companyes que us trobeu en aquesta situació, que feu arribar la vostra sol·licitud de mobilitat funcional a través d’una petició genèrica (no cal omplir el tema i el subtema) per internet o de manera presencial a l’atenció de la Secretaria del Servei Territorial corresponent o bé presentar la petició al correu  [email protected]

  • Es poden fer permutes?

La permuta consisteix en intercanviar dues places, l’article 17 del VI Conveni Únic diu “Només pot permutar el personal laboral fix, sempre i quan hagin transcorregut com a mínim 2 anys des de l’obtenció d’aquesta destinació definitiva.”

Per això des de CCOO apostem per la mobilitat funcional.

  • Puc renunciar a la plaça?

Podeu renunciar però és una decisió que no té marxa enrere i perdeu els drets obtinguts per oposició. Des de CCOO creiem que s’han de buscar d’altres solucions als problemes que puguin generar la destinació obtinguda.

  • Si no estic d’acord amb la puntuació definitiva, que he de fer?

“Les persones interessades poden interposar recurs d’alçada davant la secretària general del Departament d’Educació en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació.”

Aquest recurs d’alçada s’ha d’adreçar a la Secretària General del Departament entrant-lo per registre o bé per una petició genèrica.

  • Que es un  recurs d’alçada?

El recurs d’alçada és el recurs ordinari administratiu. S’interposa davant el superior jeràrquic de l’organisme o que va dictar la resolució que es recorre i és el mitjà normal d’impugnació que té el particular contra les decisions administratives. La seva configuració és la de recurs obligatori, previ a la via jurisdiccional.