Acord marc d’estabilització a la funció pública

El 21 d’abril CCOO juntament amb la UGT hem signat en el marc de la Mesa General de Negociació de la Generalitat de Catalunya un acord amb diverses millores en matèria de conciliació de la vida laboral i familiar. Aquest acord inclou la creació d’un grup de treball per a la negociació de la implementació de la Llei de reducció de la temporalitat, que començarà a treballar ja aquest dilluns 25 d’abril. 

El grup de treball començarà elaborant l’Oferta Pública d’Ocupació, que ha d’estar publicada abans de l’1 de juny, mentre es van treballant les bases de les convocatòries, per a les que tenim el 31 de desembre de 2022 com a data límit de publicació. Tot i que l’acord marc es farà a la Mesa de Funció Pública, les concrecions per a les persones docents es realitzaran a la Mesa Sectorial d’Educació.

Les dades facilitades per l’administració del nombre de places per docents de cadascun dels processos que tenen previstos són les següents:

  • Via excepcional de concurs de mèrits: 9.889 places
  • Concurs oposició d’estabilització: 7.510 places
  • Concurs oposició ordinari: 11.366 places (són les de reposició)

Des de CCOO continuarem lluitant perquè les places de reposició, destinades al concurs oposició ordinari, passin al procés d’estabilització tal com es va acordar amb el Ministerio de Educación y Formación Profesional en el seu moment per aconseguir arribar al 8% de temporalitat.