Conveni del lleure: 2022 s’iniciarà congelat !

Dilluns vam tenir comissió negociadora del 4rt Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural. En línea amb el que us venim explicant, aquesta reunió ha estat, quasi amb tota seguretat, el darrer intent de desbloqueig de la matèria salarial per aquest any 2022.

L’última proposta d’increments salarials que va haver sobre la taula va ser la següent:

Increment de l’1% amb efectes d’1 de gener de 2022.
Increment de l’1,5% amb efectes d’1 de setembre de 2022.
Increment del 2% amb efectes d’1 de setembre de 2023.
Increment del 3% amb efectes d’1 de setembre de 2024.

Amb aquesta proposta CCOO vam aconseguir mig punt més a les patronals tot sumant un acumulat d’un 7,5% amb el compromís afegit de seure’ns per revisar, a l’alça, els increments dels anys 2023 i 2024 en funció de l’evolució del sector. A més d’aquests increments salarials transversals, teníem categories professionals amb augments salarials addicionals de fins a un 7% i l’augment d’alguns plusos com el de disponibilitat i el de cuina.

Des de CCOO considerem que aquests increments, tot i ser ajustats, tenint en compte la pèrdua de poder adquisitiu que han patit els treballadors i les treballadores els darrers anys i amb un IPC desbocat, podien suposar, a la pràctica, trencar una tendència de congelació salarial que ja dura massa temps al sector i, alhora, obrir la via de negociació per la millora de les categories professionals i les millores socials al 4art Conveni Col·lectiu. Com ja us vam explicar, l’objectiu d’aquestes propostes salarials perllongades en el temps eren aconseguir compensar l’increment modest el 2022, on les empreses tenen més dificultats econòmiques, mitjançant un acumulat plurianual.

Malauradament, aquest recorregut no ha estat possible per la irresponsabilitat i manca de voluntat dels altres sindicats presents a la comissió negociadora (UGT i USOC), els quals després de mesos de negociació s’han despertat en les dues darreres reunions per posar com a línea vermella de la negociació invertir els percentatges de 2022, és a dir, l’1,5% al gener i l’1% al setembre, el mateix increment acumulat pel 2022, però repartit d’un altre manera i sense fer esment a incrementar l’acumulat del 7% (¡sic!). Amb aquesta actitud es posa en risc tot l’increment salarial de 2022. En resum, no volen que aquests increments arribin a la butxaca de les persones treballadores del sector al mes de gener, ni tampoc han volgut, com els hem proposat, fer un preacord amb la part patronal que obrís la possibilitat de preguntar als treballadors i les treballadores del sector si volen o no aquests increments mitjançant una consulta.

Finalment, també us informem que, en el pròxims dies, CCOO farem assemblees informatives pels centres de treball. En qualsevol cas, si teniu qualsevol dubte o pregunta podeu posar-vos amb contacte amb nosaltres mitjançant els correus electrònics [email protected] i [email protected] .

Continuem la lluita !