Acord per a la baremació del concurs de mèrits

La Mesa General de Negociació dels Empleats i Empleades Públics de la Generalitat, ha arribat a un acord per a la baremació del concurs de mèrits que preveu la Llei 20/2021.

Aquesta baremació s’aplicarà per aquelles convocatòries acordades el passat 9 de maig en aquesta mateixa Mesa, és a dir unes 9.563 places, ja que s’exclou el personal docent (12.644 places) i sanitari (5.357 places), que es regulen per la seva normativa sectorial.

Per arribar a aquest acord hem necessitat 4 reunions del grup de treball, el 2, 11, 13 i 18 de maig. L’objectiu de CCOO era aconseguir un concurs de mèrits que, complint la normativa existent per tal d’evitar que les possibles impugnacions prosperessin, donés les màximes garanties d’estabilitat al personal que va entrar abans de l’u de gener del 2016, que és el que ha generat les places objecte d’estabilització mitjançant aquest sistema.

Valorem molt positivament el treball conjunt de les tres organitzacions sindicals, així com el de l’Administració, ja que hem compartit la finalitat durant tota la negociació. Totes les parts hem anat introduint propostes, així com desestimant algunes altres. El resultat global és el que s’ha d’analitzar, i les CCOO el considerem positiu, sobretot tractant-se de la primera vegada que s’utilitza de forma massiva aquest sistema.

Demà mateix tornarà a reunir-se el grup per treballar l’acord en el concurs oposició extraordinari, que ha d’afectar unes 2.184 places més. Per la seva normativa sectorial, es regularan les altres 14.769 places de docents i les 2.291 de personal sanitari.

Quedarà després molt treball per elaborar el futur immediat a la finalització del procés d’estabilització. Perquè encara hem de concretar la provisió de llocs, tant mobilitat com promoció, de l’actual personal laboral fix i funcionariat de carrera i dels aprovats en el procés extraordinari, però també la situació de les persones que, eventualment, no haguessin pogut estabilitzar-se en aquest procés o que no els hi fos d’aplicació. En aquest cas hem de concretar el cobrament de la compensació econòmica i la seva inclusió en borses de treball en aquelles categories o cossos en les que no estiguin funcionant, garantint l’estabilitat de les persones que han estat prestant els seus serveis a la ciutadania. També intentarem arribar a un acord que desenvolupi a la Generalitat de Catalunya el nou redactat dels articles 10 i 11 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic pel que fa al funcionariat interí i el personal laboral temporal.

Feu clic per a veure els tipus de mèrits valorables, la seva distribució i els criteris de desempat

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.