Hem forçat al Departament d’Educació a iniciar negociacions

El Departament d’Educació ha demanat la mediació del Departament de treball per iniciar un procés de negociació com a resultat de l’aturada de 3 dies dels treballadors i treballadores del sector de l’Educació, en unes jornades de vaga amb un seguiment mai vist en els darrers 30 anys. Des d’un inici, els representants dels treballadors i treballadores de l’educació hem estat oberts al diàleg i a l’inici de negociacions reals per poder revertir la situació de crisi absoluta en què ens trobem. La mobilització ha servit per a què la conselleria s’adoni finalment que l’única manera de recosir la ruptura actual és seure a negociar. De manera unitària, el comitè de vaga recollim i acceptem la proposta de reunió per iniciar unes negociacions reals. En aquesta primera reunió, el Departament ha de portar propostes clares per revertir les retallades i de millores laborals en la línia dels punts de la plataforma de vaga. Per la nostra banda, no acceptarem una altra cosa. Ens mostrem expectants als possibles resultats .


15 de març

Seguiment massiu del primer dia de #VagaEducació (Nota de premsa, recull fotogràfic i vídeos)


El personal laboral fem vaga i ens manifestem el 15 de març: 11:30 hores als Jardinets de Gràcia

Aquí pots trobar el cartell de la manifestació en .pdf

Cartell unitari en pdf  Cartell i manifest en pdf

Informació genèrica i d’altres sectors

Rebutgem l’actitud de menysteniment del conseller Gonzàlez-Cambray envers els treballadors i treballadores, l’actitud impositiva, autoritària i de menyspreu cap a la negociació i el diàleg.

Exigim una negociació real, operativa, àgil, resolutiva perquè el personal laboral del Departament tingui una millora de les condicions laborals.

FEM FRONT A UN DEPARTAMENT AUTORITARI.

La manca de voluntat negociadora per part del Departament d’Educació, fa que la mobilització sigui l’única sortida.

El 15 de març  anem a la vaga  I ENS MANIFESTEM: a les 11: 30 hores dels Jardinets de Gràcia (Passeig de Gràcia 114) al Departament d’Educació.   

 • El 6% del PIB per educació
 • Increment del personal d’atenció directa a l’alumnat (TEEI, TIS, EEE, EDU, NAJ, FISIOS…) Que les places de programa es converteixin en estructurals.
 • Recuperació del poder adquisitiu perdut.
 • Recuperació dels tiquets de menjador, fons d’acció social (FAS)…
 • Dues hores de reducció al personal major de 55 anys
 • Estabilització real del personal interí i pacte d’estabilitat.
 • Implementació real del decret d’inclusiva, també al 0-3.
 • Dotació de material informàtic al PAE

Fem saber al Departament que la nostra paciència s’ha acabat que els dos anys de pandèmia sense els recursos necessaris, sumats a les retallades de fa més de deu anys i la manera de fer d’aquesta administració, han provocat que diguem PROU IMPOSICIONS!

#NegociacioRealJa #CambrayDimissio #VagaEducacio


Personal laboral del Departament d’Educació: Prou imposicions ANEM A LA VAGA!

Tens aquí el comunicat en .pdf

Els sindicats sotasignants considerem, que aquesta conselleria ha oblidat que és la seva obligació promoure el respecte i el reconeixement al col·lectiu de docents laborals i de personal laboral d’atenció educativa davant la societat, sovint oblidats i invisibilitzats reiteradament en les seves declaracions públiques.

Rebutgem l’actitud de menysteniment del conseller Gonzàlez-Cambray envers els treballadors i treballadores, l’actitud impositiva, autoritària i de menyspreu mostrat en no atendre i negligir la negociació real amb els representants sindicals per una millora de les condicions laborals.

Reclamem i exigim:

 1. El 6% del PIB per educació com a mí
 2. Reversió de les retallades:
 • Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal laboral docent. Reducció de les ràtios. Cap tancament de grups.
 • Conversió dels terços de jornada en mitges jornades.
 • Increment del personal d’atenció directa a l’alumnat (TEEI, TIS, EEE, EDU, NAJ, FISIOS…) Que les places de programa es converteixin en estructurals.
 • Recuperació del poder adquisitiu perdut.
 • Retorn al reconeixement del primer estadi al personal laboral docent de 9 a 6 anys.
 • Recuperació dels tiquets de menjador, fons d’acció social (FAS), recuperació del permís per indisponibilitat sense justificant mèdic.
 1. Dues hores de reducció al personal major de 55 anys que realitzen atenció directa a l’alumnat.
 2. Estabilització real del personal interí i pacte d’estabilitat.
 3. Retirada del nou currículum i de l’ordre de calendari
 4. Implementació real del decret d’inclusiva, també al 0-3.
 5. Assumpció de responsabilitat del Departament en la defensa de la immersió lingüística i cobertura legal de tot el personal dels
 6. Revisió del grup professional en relació amb les funcions
 7. Dotació de material informàtic al
 8. Exigim una negociació real i la dimissió del

Des dels centres educatius diem al Departament que la nostra paciència s’ha acabat, que els dos anys de pandèmia sense els recursos necessaris, sense material informàtic, sumats a les retallades de fa més de deu anys i la manera de fer d’aquesta administració, han provocat que diguem PROU IMPOSICIONS!

La manca de voluntat negociadora per part del Departament d’Educació, fa que la mobilització sigui l’única sortida per revertir les retallades i obtenir millores laborals.

Exigim una negociació real, operativa, àgil, resolutiva perquè el personal laboral del Departament tingui una millora de les condicions laborals. FEM FRONT A UN DEPARTAMENT AUTORITARI. DESACTIVEM L’IMMOBILISME!

Els sindicats sotasignats hem decidit tirar endavant una mobilització contundent amb la convocatòria de vaga el dia 15 de març de 2022.

Per enrocant-se en una postura d’autoritarisme, per empitjorar les condicions laborals, per tancar la porta al diàleg i la negociació amb tot el personal que treballem als centres educatius.

Estem aquí, estem dempeus i diem PROU a l’actitud del departament d’Educació !

Les paraules se les emporta el vent i els actes són els que ens representen.

#NegociacioRealJa #CambrayDimissio #VagaEducacio

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.