Mesa tècnica de llars d’infants: Calendari, I2 gratuït, direccions i suport administratiu

Us passem a informar de l’última reunió de la mesa tècnica de llars d’infants 

Calendari Escolar

El Departament ens comunica l’avançament del curs escolar al 5 de setembre tant a les llars d’infants com als grups d’infantil d’ 1 i 2 anys de les escoles rurals (I1- I 2). 

Del 5 al 16 de setembre l’horari pels infants seria de 9 a 14h sempre respectant els períodes d’adaptació de cada centre.

En un primer moment el Departament ens proposa compensar a les treballadores per aquesta modificació acabant l’activitat al centre el dia 7 de juliol. 

S’ha de fer una valoració d’aquesta proposta que queda pendent de ser tractada en properes reunions.

Gratuïtat de l’escolarització del grup d’Infantil de 2 anys

Confirmen que es farà efectiu pel proper curs tant a les llars d’infants com als grups d’infantil de 2 anys de les escoles rurals  i manifesten que el pagament  de 118€ per infant el financia el Departament per mitjà de transferències mensuals.

Direccions Llars

A partir del proper curs les Direccions de les Llars s’inclouran a les Juntes de direccions de centres públics, tant a nivell Territorial com Central.

El procés electoral per pertànyer  a aquesta Junta de Direccions s’inicia al maig i la convocatòria d’eleccions serà al juny.

Suport administratiu a les Llars

El Departament ens informa que de moment s’han contractat a 13 persones, encara s’han d’incorporar 2 més que estan en procés de selecció. Seran un total de 8 tècniques i 7 administratives.

A aquest suport se li ha fet una formació específica que ha estat molt ben valorada.

De moment aquest personal està organitzat de diferent maneres segons el Servei Territorial al que pertanyen però la intenció del Departament és unificar aquest criteris.

Aquestes contractacions són una prova pilot però si la valoració d’aquesta feina es positiva tant pel Departament com per les Llars la intenció del Departament seria consolidar aquestes places.

Esperem la convocatòria d’una nova mesa tècnica per tractar temes que van quedar pendents per manca de temps.

Com sempre, us seguirem informant !