Vaga educació: qüestions pràctiques

Qüestions pràctiques sobre la vaga:

Tinc dret a fer vaga?

Totes les persones que pertanyen als col·lectius convocats a la vaga poden fer vaga si no formen part dels serveis mínims. El dret a vaga és un dret individual que cada treballador i treballadora ha d’exercir lliurement.

Els col·lectius convocats a la vaga són docents, personal laboral, de suport educatiu, d’administració i serveis, del lleure educatiu dels centres educatius públics i concertats, de la Generalitat de Catalunya i de titularitat municipal.

He d’avisar si faig vaga?

No, no has d’avisar. Pots decidir fer vaga en qualsevol moment, fins i tot el mateix dia de la vaga, no cal que avisis ni que es planifiqui el funcionament del centre prèviament al dia de vaga. La direcció apuntarà les persones que fan o no fan vaga al final de la jornada.

Puc fer un únic dia de vaga?

La nostra força com a treballadors i treballadores residirà en el fet que el màxim de persones facin vaga tots els dies convocats, però tens dret a fer el nombre de dies que consideris dintre dels dies que s’hagi convocat al teu col·lectiu:

  • 15, 16, 17, 29 i 30 de març: personal docent no universitari dels centres públics i personal de les llars d’infants i escoles bressol municipals.
  • 15 i 16 de març: personal dels centres concertats
  • 15 de març: personal del lleure educatiu dels centres educatius públics i concertats i personal laboral dels centres educatius de la Generalitat de Catalunya.

Si hi ha previstes reunions, avaluacions, sortides o qualsevol activitat especial, és obligatori que s’ajornin?

És recomanable, però no és obligatori. La vaga és la mesura màxima de  pressió per aconseguir que es respectin els nostres drets, la seva força resideix en interferir en el funcionament normal del servei que prestem.

Si em toca fer serveis mínims, he de substituir els meus companys/es que fan vaga?

No, només es poden fer funcions de vigilància i control i exclusivament dintre del teu horari laboral habitual.

Informació dels serveis mínims en aquest enllaç