MESA GENERAL CEB 16.6.2022

El passat, 16 de juny de 2022, vam tenir Mesa General al Consorci d’Educació, l’ordre del dia era la següent:

  • Hores PAS postobligatori que fem amb aquets curs.
  • Cessament progressiu.

Des de CCOO fem una sèrie de prèvies.

  • Data pel Monogràfic del personal del CEB, per veure les dades per l’estabilització, ens van dir que seria la primera quinzena de juny i no tenim data, al final de la reunió ens informen que serà el 22 de juny.
  • Demanem la plantilla de l’Escola Massana curs 21-22 degut que no disposem d’ella i la necessitem per preparar el monogràfic.
  • Demanem que ampliïn el termini i es tornin a enviar les notificacions dels cursos del PAS de la formació transversal perquè no s’han enviat al correu xtec i hi ha 5 dies per confirmar o rebutjar, i aquest personal porta quasi tres anys sense cursos.
  • A la mobilitat de subalterns i subalternes, el tema dels horaris en els centres que hi ha matí i tarda, que CCOO ja va fer al·legacions a les bases que van ser, no acceptades. L’adjudicació serà de manera presencial i per ordre de la borsa. El CEB ho comunicarà a les persones que per al proper curs deixen el seu centre. També demanem que les persones que van a l’EMAV, al ser un dels centres amb les matrícules desprès del 15 de juliol, puguin concursar el proper curs i no esperar 2 anys si hi ha canvis de condicions de treball.
  • A la passada reunió el CEB va comunicar que no sortirien places de PT pel canvi de la llei estatal. Des de CCOO demanem treballar amb PT i PS degut que encara s’està negociant a Madrid, fins que estigui ben definit estatalment.
  • Demanen data per tractar les condicions especifiques del PAE que es va signar en l’últim conveni i per CCOO es MOLT IMPORTANT.

La part sindical demana:

  • Actualització de les borses docents i en conseqüència fer la normativa de la borsa per al personal docent i PAE.
  • Ens van arribar als sindicats les bases de la borsa per a grau universitari de Massana, i tots hem fet al·legacions. Encara no tenim respostes d’elles.

Un sindicat demana explicació al CEB sobre el decret de plantilles del personal municipal. L’Administració contesta que els centres municipals no s’aplica el decret de plantilles, portat a contenciós administratiu a la Generalitat, NO es d’aplicació i va per ordre de borsa.

1.Hores PAS postobligatori que fem amb aquets curs.

L’Administració ens diu que es per parlar d’aquest curs i que ens tornarem a reunir per parlar dels següents cursos.

CCOO diem que la gran majoria de centres o de forma voluntària o no ja s’han arreglat, aquests centres que facin el que han pactat o dit per la direcció.

Els centres que han fet les 40 hores i no han arribat a cap acord que es posin les substitucions com s’ha fet altres cursos.

Sobre com quedarà, CCOO encara estem esperant la proposta de l’administració, d’acord que aquest personal faci 37,5 hores tot el curs, seguint el que els centres implicats ens vau fer arribar.

2.Cessament progressiu.

Ens van fer arribar el document de treball de Cessament Progressiu de l’Activitat, signat en conveni per CCOO i UGT.

CCOO, vam fer algunes consideracions que ens donaran resposta el dia 27 de juny que tenim la propera Mesa General del CEB.

CCOO veiem que el redactat contradictori que hem fet saber a l’Administració que s’havia de corregir, en aquests criteris d’aplicació ja està correcte que a partir dels 60 anys ja es poden acollir al cessament de l’activitat.

Des de CCOO fem la proposta d’hores de teletreball per a les persones a partir dels 60 anys:

  • Considerem que les hores d’organització i preparació d’activitats no es poden considerar com teletreball.
  • Demanem que les hores d’activitats complementàries no sotmeses a horari fix, com ja recull la normativa de la generalitat del 19 de maig de 2022, estigui escrit que es poden realitzar en forma de teletreball.
  • Demanem que les hores de teletreball siguin també les activitats complementàries d’horari fix que no comportin guàrdies i altres vigilàncies d’alumnes.

Aquesta demanda les fem per instituts i escoles d’art que ara mateix son les que tenen la possibilitat de fer el teletreball.

Us continuarem informant sobre la devolució el dia 27 de juny de les demandes.