El mes de gener la CRUE (Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas) va demanar al Ministre d’Universitats la inclusió del personal universitari dins els col·lectius prioritaris per a la campanya de vacunació davant la COVID-19. CCOO va publicar aleshores un comunicat en què demanava que la vacunació s’hauria de fer efectiva en el mateix moment tant al PDI i com al PAS.

També manifestàvem que la vacunació es fes dins d’una campanya de vacunació universal i esglaonada que prioritzi les persones grans i més vulnerables a la COVID-19, el personal sanitari i els col·lectius més susceptibles a la difusió d’aquest virus.

En aquests moments en que la presencialitat afecta a tots els cursos i ensenyaments, cal insistir en la necessitat que els treballadors i les treballadores de les universitats també estiguin inclosos en les properes vacunacions, com succeeix des de fa setmanes amb el personal de l’ensenyament no universitari. De fet, aquest personal participarà amb les provés d’accés a la Universitats, mentre que el propi personal universitari, PAS i PDI, que participi no està considerat en els grups previstos.

Per tant cal que el Ministeri de Sanitat inclogui al personal de les universitats en el “Grup 6C” (Colectivos en activo con una función esencial para la Sociedad) dels col·lectius establerts a l’Estratègia de Vacunació. En aquest sentit estem d’acord amb la carta que la CRUE ha enviat a la Ministra de Sanitat el dia 5 d’abril

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.