Temes a destacar de la reunió de la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals de 29 /10/ 21

-Provisió dels llocs de treball de les seccions de prevenció de riscos laborals (SPRL) dels Serveis Territorials i del Consorci d’Educació de Barcelona

CCOO  insistim en la importància i la urgència de cobrir les places vacants de:

-Les metgesses del treball de Tarragona i Catalunya Central, Vormaròs, Vallès Occidental i el CEB (té contractada una metgessa d’un SPRL aliè)

-Del Cap del SPRL de Tarragona, Catalunya Central.

-Informació sobre el protocol d’assetjament laboral

Aviat hi haurà una proposta de modificació d’aquest protocol. CCOO considerem que aquesta proposta de modificació ha anat a menys respecte l’anterior protocol.

Comentem que  les avaluacions de riscos psicosocials s’han de realitzar un cop has activat el protocol i que alguns SPRL d’alguns SSTT i del CEB les posterguen i quan es realitzen, la situació ja ha canviat. CCOO van fer una denúncia a Inspecció de Treball (IT) perquè tot i les nostres reiterades peticions, el CEB posposava  aquesta avaluació a un centre de Barcelona amb evidents riscos psicosocials.

-Les direccions dels centres educatius poden consultar qui està immunitzat i qui no. El departament ens comenta que són dades corresponents a immunitzacions i no a vacunacions. Una persona pot estar no vacunada, però si immunitzada perquè ha patit la covid. L’accés està restringit  a la direcció per gestionar els confinaments i quarantenes. Les direccions tenen una clàusula de deure i confidencialitat.

-CCOO tornem a insistir en la creació d’un grup de treball paritari per establir noves mesures pels casos d’agressió greu per part d’alumnat.

CCOO exposem que les agressions van en augment per part de l’alumnat i és un tema d’aquesta paritària quan repercuteix en la salut del professorat. En l’anterior reunió i a proposta de CCOO ho vam acordar unànimement. El departament comenta que s’està treballant amb el projecte escoles sense violència i que ho estudiaran.

Increment calefacció als centres educatius.

Tal com vam fer l’any passat tornem a demanar que s’incrementi el pressupost per la calefacció, ja que amb la pandèmia s’han de ventilar les aules i això implica una baixada de la temperatura. El departament ha de donar compliment a l’annex III del Real Decret 486/97 el qual exposa que la temperatura en el lloc de treball ha d’estar entre 17ºi 27º, ni més ni menys.

També els recordem la instal·lació de sistemes de ventilació mecànica controlada a tots aquells centres que ho requereixen  tal com estableix el Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques en els Edificis (RITE).