Publicada la resolució de la regulació de la fase de pràctiques de les oposicions docents 2019-2020_

El Departament ignora la proposta de CCOO d’exempció de les persones amb un any d’experiència docent

El DOGC d’avui ha publicat la RESOLUCIÓ EDU/3026/2021, de 6 d’octubre, de regulació de la fase de pràctiques prevista a la Resolució EDU/17/2020, de 13 de gener, de convocatòria de concurs oposició per a l’ingrés i accés a la funció pública docent i per a l’adquisició de noves especialitats.

El Departament d’Educació torna a ignorar les propostes de millora que des de CCOO fem arribar a la mesa sectorial. A la darrera mesa, CCOO vam proposar l’exempció de la fase de pràctiques de les persones funcionàries en pràctiques que tinguessin un any o més d’experiència docent. Considerem que no és necessari que persones que ja han passat diferents processos d’avaluació i selecció i que tenen una experiència provada en els centres educatius hagin de superar una altra fase de selecció després d’haver superat unes oposicions.

Aquesta exempció és possible, ja que la normativa estatal que regula l’ingrés, accés i adquisició de noves especialitats a cossos docents ( Real Decreto 276/2007, de 23 de febrer) diu que les administracions educatives poden regular l’exempció de la fase de pràctiques a qui hagi exercit almenys un curs escolar. Per tant, el Departament podia haver aplicat aquesta exempció per a no aclaparar més les persones que anteriorment ja han estat avaluades positivament i descarregar de feina molts equips directius, inspeccions i personal docent en general, però no ens ha volgut escoltar.

Des de CCOO continuarem fent propostes i pressionant per aconseguir millores pels treballadors i treballadores de l’educació.