MUFACE: Ja estan convocades les Ajudes Assistencials 2021

Es poden sol·licitar fins al 15 de setembre

Ja estan convocades les Ajudes Assistencials de MUFACE per a aquest exercici, tal com figura en la Resolució del 8 de juny de 2021 de la Direcció general de la Mutualitat (Butlletí Oficial de l’Estat del 14 de juny de 2021). Es tracta d’ajudes destinades a atendre situacions de necessitat que no estiguin cobertes per altres prestacions, sempre que es manqui dels recursos indispensables per fer-los front.

Entre elles, destaquen les ajudes destinades a sufragar les despeses de farmàcia abonades des de l’1 de juliol de 2020 fins al 30 de juny de 2021, denominades “ajudes per a copagament farmacèutic”.

Aquestes ajudes beneficien als mutualistes en situació de jubilació o mutualistes perceptors de prestació d’orfandat o viduïtat que compleixin determinats requisits. Segueixen en vigor en aquesta convocatòria les mesures aprovades en l’exercici anterior, tals com l’increment fins a 15.000 euros del límit màxim de renda per sota del qual es poden percebre les ajudes  a opagament farmacèutic, o la quantia mínima de les ajudes, fixada en 50 euros.

Millor a través de la Seu Electrònica

El termini per poder formular sol·licituds s’inicia el 15 de juny, dia en què ja es pot fer, i acaba el 15 de setembre, últim dia en què és possible realitzar les sol·licituds. El termini perquè la Mutualitat resolgui les sol·licituds finalitza el 15 de desembre de 2021.

Com sempre, per agilitat i rapidesa, MUFACE aconsella tramitar les sol·licituds a través de la seva Seu Electrònica (enllaç), amb Cl@ve, certificat digital o DNI electrònic. També es poden tramitar per correu postal utilitzant el corresponent imprès, que es pot descarregar a la pàgina web, o presentar-ho en altres registres administratius.

Per presentar la sol·licitud presencialment en la corresponent oficina provincial és obligatori demanar cita prèvia. Entri en aquest enllaç per conèixer els canals indicats per sol·licitar-la.

Tots els detalls de la prestació estan a la web de MUFACE, en l’apartat “Ajudes assistencials” en aquest enllaç , i en “Ajudes per al copagament farmacèutic”, que pot trobar aquí, en aquest enllaç .

En cas de dubte, es poden realitzar consultes en el formulari web d’Atenció al Mutualista.