Les oposicions del professorat tècnic d’FP han de convocar-se amb urgència i amb totes les places possibles

Les oposicions del professorat tècnic d’FP han de convocar-se amb urgència i amb totes les places possibles

Amb la recent aprovació de la LOMLOE i la seva entrada en vigor aquest mes de gener les diferents comunitats autònomes han accelerat les convocatòries d’oposició previstes pel cos de  professorat tècnic d’FP (PTFP) amb la previsió que aquesta sigui la darrera oportunitat d’accedir a aquest cos en extinció.

En la mesa d’Educació celebrada el passat dimecres 13 de gener CCOO vam exigir que  la convocatòria 2021 garantís totes les  places possibles de PTFP de totes les especialitats. Estan previstes 652 places, afavorint que no en quedi cap de deserta finalitzat el procés (com va passar en l’anterior convocatòria). També reiteràrem al Departament la petició de dades que no ha facilitat fins ara, com les vacants de les diferents especialitats d’aquest cos.

En la passada convocatòria 2018, vam denunciar que Educació, ignorant el nivell d’interinitat i les demandes del mercat de treball respecte a professionals d’especialitats industrials, va deixar sense oposicions a les especialitats d’FP amb més inserció laboral i va fer cas omís a la nostra petició d’incloure les especialitats 628, 605, 606, 602, 523 i 524 i que es fes una bona planificació de l’oferta de Formació Professional. Aquesta és una oportunitat que no podem desaprofitar i hi insistirem en la propera mesa sobre la convocatòria d’oposicions, que s’ha de celebrar aquesta setmana.

Alhora amb relació a les oposicions, des de CCOO demanem proves no eliminatòries i  un procés que sigui el més transparent i harmonitzat possible, amb criteris compartits entre les comissions dels diferents cossos i especialitats.

En la mateixa mesa del 13 de gener vam fer petició d’una mesa extraordinària per tractar la situació del professorat PT FP amb urgència, per garantir-ne l’estabilitat, les condicions de treball  i l’equiparació salarial dels col·lectius que no puguin integrar-se al cos de secundària com el professorat de la borsa docent. CCOO lluitarem per l’estabilitat i condicions de treball d’aquest professorat i per evitar que es faci un abús de la figura precària de l’especialista.

Cal que l’administració educativa competent presenti propostes que aclareixin la situació generada per la LOMLOE, que faci un diagnòstic del col·lectiu que pot quedar fora de la integració al cos de secundària, com el col·lectiu que exerceix la docència sense titulació universitària, i que es defineixi  la situació del col.lectiu interí de les borses docents, entre altres. 

CCOO estarem amatents al desenvolupament de la normativa i de les negociacions en les meses corresponents, vetllant perquè s’estableixi un període ampli per acreditar els requisits del cos A1 amb relació a les persones funcionàries de carrera i per la permanència en les borses i les condicions de treball equiparades del personal funcionari interí.