Convocades 284 places de Mentoria Digital en Comissió de Serveis

El Departament d’Educació ha publicat a l’Atri la convocatòria pública per cobrir 284 places de mentoria digital. Poden accedir a aquestes places les persones funcionàries de carrera (dels cossos A i B) que tinguin una experiència docent efectiva en ensenyaments reglats o d’assessorament a centres educatius de més de dos anys, en els darrers cinc anys, que acreditin formació docent com a formador/a, coordinador/a o d’assistència en cursos sobre tecnologies digitals i que tinguin el certificat de nivell C1 de català en cas que sigui personal docent que no té adscripció a Catalunya. Aquesta convocatòria estarà oberta fins al dia 8 de novembre.

CCOO ha demanat quines condicions tindran les persones que ocupin aquestes places. L’administració ens ha explicat que estaran en Comissió de Serveis fins l’any 2023 i durant aquest temps seran responsables de l’acompanyament digital a uns 15 centres. Aquesta feina anirà acompanyada d’un complement salarial, a banda CCOO ha demanat que se’ls paguin els desplaçaments d’un centre a un altre. 

La mentoria digital forma part del Pla d’Estratègia Digital de Centres del Departament d’Educació. Aquest pla rebrà entre 2021 i 2023 47 milions d’euros dels Fons Europeus Next Generation. Aquesta dotació econòmica demana que l’any 2023 el 100% de centres tinguin el seu propi Pla Digital de Centre i que el 80% del personal docent tingui el nivell B1 en competència digital. 

A més, aquest pla inclou la Formació Interna de Centres que tindrà 4 mòduls, alguns dels quals s’adaptaran a la realitat dels centres i de les persones docents.

A la intranet Portal de centre podeu trobar més informació d’aquest projecte.