Concurs de trasllats: Comunicat conjunt Federacions d’Educació del País Valencià i de Catalunya

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Les Federacions d’Educació de CCOO del País Valencià i Catalunya demanen un nou llistat provisional corregit de les adjudicacions del Concurs de trasllats

Cal garantir els principis de transparència, igualtat, intercomunicabilitat i mèrit a totes les persones participants

El passat 4 de març es van publicar el llistat provisional de destinacions del concurs de trasllats de secundària, FP, PTFP i Inspecció, en el qual es va detectar una greu incidència imputable a l’Administració i que ha afectat a totes les persones que havien sol·licitat plaça al País Valencià des de Catalunya. Totes aquestes persones han estat excloses en interpretar erròniament el sistema informàtic que no tenen el requisit lingüístic i per tant no podien optar a les places sol·licitades amb requisit lingüístic en valencià.

L’efecte d’aquesta exclusió deguda a les “incidències informàtiques” és que no es van adjudicar places al País Valencià a cap professorat de secundària provinent de Catalunya, i que aquestes places s’hagin adjudicat de forma provisional a persones amb menys puntuació que els sol·licitants exclosos provisionalment.

Des del primer moment, el mateix dijous CCOO ens vam dirigir al Departament d’Educació de Catalunya, a la Conselleria d’Educació de la Comunitat Valenciana i al Ministeri d’Educació i Formació Professional per demanar explicacions, identificar l’error, exigir una ràpida comunicació a les persones afectades i la correcció dels errors, una vegada identificats.

Des de CCOO hem recomanat a les persones afectades que facin una reclamació individual. Però estem exigint una actuació d’ofici a les administracions i la faci en aquest moment. CCOO hem demanat a les tres administracions implicades que es retiri el llistat provisional actual i es publiqui una nova resolució provisional en la que es subsani un error que ha estat provocat per la pròpia administració i del qual les persones afectades no en tenen cap responsabilitat però pateixen les conseqüències. I sobre aquest nou llistat corregit, disposar del període per a presentar les oportunes reclamacions, si s’escau.

Lamentem la comunicació que l’Administració ha fet, ja que pretén mantenir la resolució provisional errònia actual i fer les correccions en la resolució d’adjudicacions definitiva prevista al maig.

No podem permetre que la única solució que planteja l’Administració sigui esperar a la resolució definitiva, a la qual ja no hi ha període de reclamacions ni tampoc possibilitat de desistiment, deixant oberta únicament la via del recurs i/o del contenciós administratiu de les persones que puguin considerar que s’han vulnerat els principis anteriors, amb la conseqüent inseguretat i incertesa, despesa econòmica i desgast emocional. Insistim: l’afectació supera el nombre de persones que des de Catalunya han participat, i té repercussions a la resta de participants de tot l’Estat al concurs de trasllats.

La solució que CCOO plantegem a les Conselleries d’Educació del País Valencià i Catalunya i al Ministeri d’Educació és possible ja que hi ha temps suficient per resoldre ara l’error. També és més àgil, operativa, fàcil i respectuosa amb els principis de transparència, igualtat, intercomunicabilitat i mèrits de totes les persones participants en el concurs de trasllats.

CCOO seguim insistint a les dues Conselleries i al Ministeri d’Educació i Formació Professional que ara és el moment de la retirada de l’actual llistat provisional, la seva correcció i publicar de nou l’adjudicació provisional, així com l’obertura d’un nou termini per reclamar i/o desistir del concurs.

Aprofitem per informar-vos que treballem coordinadament amb les companyes de la Federació estatal de CCOO (FECCOO), els quals continuen fent gestions davant els responsables del Ministerio per trobar la solució que CCOO està plantejant.

Esperem que les 3 administracions reconsiderin la seva resposta, i plantegin ara aquesta solució el més ràpid possible.