CCOO exigeix al Ministeri i a les CC.AA. que totes les convocatòries de processos selectius docents de 2022 es realitzin amb la nova normativa estatal

CCOO exigeix al Ministeri i a les CC. AA. que totes les convocatòries de processos selectius docents de 2022 es realitzin amb la nova normativa estatal

El sindicat demana acabar amb la temporalitat respectant els acords signats.

CCOO defensa davant el Ministeri i en totes les comunitats autònomes que s’aprovin les places per reduir la temporalitat al 8%, però que aquestes no es convoquin fins que estigui aprovada la normativa estatal per definir, en virtut de l’Acord i de la Llei per reduir la temporalitat i estabilitzar l’ocupació, les bases dels processos selectius per cobrir les places en l’àmbit docent.

El sindicat considera que convocar ara, sense esperar a la nova normativa bàsica estatal, usant el model d’ingrés de 2018, i fins i tot el de 2007, és un intent de boicotejar la nova normativa i l’esperit tant de l’Acord de pla de xoc per reduir la temporalitat, subscrit per CCOO, UGT i CSIF, com de la nova Llei de mesures urgents per reduir la temporalitat en les administracions públiques.

És una situació jurídicament irregular, políticament incomprensible i molt lesiva per al professorat que es presentarà als processos selectius.

CCOO s’oposa a aquest intent de les administracions d’esquivar les seves responsabilitats i exigeix al Ministeri que acordi una disposició transitòria del Reial decret d’Accés i ingrés docent d’aplicació a tots els processos selectius fins a 2024 i que totes les CC. AA. convoquin processos selectius en 2022 amb aquest nou model.

Finalment, CCOO es posarà en contacte amb la resta de les organitzacions sindicals signants de l’acord de reducció de la temporalitat de les administracions públiques per a l’establiment de criteris comuns que permetin el desenvolupament d’aquest acord en l’àmbit educatiu.