CAP TANCAMENT DE GRUPS!

CAP TANCAMENT DE GRUPS!

BAIXADA DE RÀTIOS A TOTS ELS NIVELLS!

VOLEM QUALITAT I EQUITAT!

CCOO continuem demanant com cada curs que no es tanquin grups i es redueixin les ràtios màximes d’alumnat a tots els nivells. Aquesta reivindicació, imprescindible en una societat que doni realment valor a l’educació, encara és més important que mai en aquest curs. La situació que han viscut les famílies, l’alumnat i el personal dels centres educatius durant aquesta pandèmia requereix d’unes condicions per al proper curs que permetin una atenció educativa més individualitzada per superar les mancances i dificultats que s’han acumulat en aquest últim any.

El curs passat ja havíem demanat per aquest una baixada important de les ràtios per la situació de pandèmia, no només per evitar contagis, sinó també per millorar l’atenció educativa a l’alumnat, però el Departament ha mantingut les mateixes ràtios màximes, amb un petit augment de les plantilles amb personal de reforç per evitar “sobreràtios”. Aquest augment ha suposat una certa millora per als centres, però està lluny de permetre la millora important en la qualitat de l’atenció que necessita el nostre sistema educatiu. El Govern ha carregat sobre les esquenes del personal dels centres educatius l’esforç de complir amb les normes de seguretat sanitàries i de revertir les conseqüències emocionals i les dificultats acadèmiques de l’alumnat derivades del tancament dels centres educatius i de la situació en general que ha comportat la pandèmia.

Aquest curs que ve, tot i les notícies d’una lleugera baixada de ràtios a P3, encara ens podem trobar amb tancaments de grups i aules massificades en les zones més poblades, tant a primària com a secundària, fruit de la manca d’inversió i  planificació del Govern. El proper curs ha de començar amb millors condicions i cal invertir els recursos necessaris perquè la Comunitat Educativa es recuperi de la situació viscuda. Cal una bona planificació educativa i un augment suficient del pressupost en educació per donar resposta a les dificultats que la crisi sanitària ha evidenciat i per afrontar les deficiències estructurals generades durant anys de retallades i infrafinançament educatiu a Catalunya. 

CCOO demanem unes ràtios estructurals màximes de 6, 9 i 15 en els tres primers cursos del primer cicle d’Educació Infantil, de 20 al segon cicle d’Educació Infantil i Primària, de 25 a l’ESO, el Batxillerat i els Cicles Formatius, amb tots els desdoblaments necessaris per garantir la qualitat i la seguretat a les aules i tallers. També en els Centres d’Educació Especial, els Centres de Formació de Persones Adultes, les Escoles Oficials d’Idiomes i els diferents serveis d’atenció a l’alumnat cal una baixada de ràtios que permeti una atenció més personalitzada a cada infant, jove o adult.

Fem una crida a la mobilització de les organitzacions dels col·lectius més afectats com són les famílies, estudiants i, per suposat, a tots els sindicats.

https://educaccio.wpsysadmin.dev/2019/publica/cap-tancament-p3-no-la-massificacio-de-2/
Anteriors accions contra el tancament de grups