2a prova oposicions docents: La manca de previsió és inacceptable

Aquest dissabte moltes persones opositores s’han trobat amb unes dificultats afegides greus per realitzar la segona prova. Qualsevol procés de selecció ja és difícil de per si, però a més a més aquest ho està sent especialment degut a la pandèmia i, aquest cap de setmana encara més per les condicions meteorològiques.

Des de CCOO hem estat al costat de les persones que s’hi presentaven i hem muntat un dispositiu d’atenció i seguiment per atendre-les. Hem rebut força consultes i queixes, especialment sobre la poca informació i la manca de previsió del Departament davant de les restriccions de mobilitat per les nevades, com ja l’havíem advertit.

Moltes persones opositores han hagut de passar la nit a un hotel o transitar per carreteres nevades i fer la prova passant molt fred, amb dificultats per escriure per les mans gelades i en alguns casos sense tenir on aixoplugar-se en el descans. Algunes d’elles han hagut de posar en risc la seva seguretat i la seva salut per poder arribar a la seu del tribunal o per tornar a casa seva. Algunes no han pogut arribar a la prova i s’han trobat desemparades perquè el Departament no havia informat dels passos a seguir en cas de trobar-se en aquesta situació. 

Només quan la prova ja estava començada i les persones aspirants que no hi havien arribat estaven bloquejades per la neu, patinant amb el cotxe o plorant de nervis, el Departament surt dient pels mitjans de comunicació que, si algú arribava tard, serien flexibles i que, si no podia arribar, estudiarien el cas. Tot això, mentre el Departament de Territori i Sostenibilitat insistia en el fet que no es transités per les carreteres pel perill d’accident. Tot plegat un despropòsit!

CCOO ja vam avisar al Departament de la necessitat de preveure incidències causades per la meteorologia (informació 1, Informació 2), però com sempre prefereix anar “sobre la marxa” i posar “pegats”, en lloc d’afrontar els problemes i tenir cura de la gent. 

Des del primer moment del dissabte, CCOO Educació vam reclamar que les persones opositores afectades per meteorologia havien de tenir garantit optar a la convocatòria extraordinària amb les declaracions del nostre secretari general, Manel Pulido i la piulada de Javier Pacheco denunciant la situació.

Departament, qui paga aquesta manca de previsió amb la seva salut són els vostres treballadors i treballadores o les persones que volen ser-ho! Exigim respecte!

CCOO Educació hem fet una recopilació de les incidències i queixes que han anat arribant de les persones opositores i les presentarem al Departament d’Educació en la mesa sectorial d’aquest dimecres, perquè doni una resposta per aquesta manca de previsió.