2a PROVA DE LES OPOSICIONS DOCENTS, CCOO EXIGIM SEGURETAT

Tenint en compte la situació sanitària actual, l’augment del risc de rebrot, la velocitat de propagació i la pressió hospitalària, CCOO exigim als Departaments d’Educació i Salut, unes oposicions docents amb seguretat.
Educació confirma en la seva pàgina web la realització de la segona prova aquest dissabte 9 de gener, motiu pel qual des de CCOO fem arribar una petició a la comissió paritària de salut laboral i a la mesa sectorial perquè es revisin i actualitzin les “Mesures de prevenció que han de seguir les persones aspirants que es presenten al concurs oposició per a l’ingrés i accés a la funció pública docent i per a l’adquisició de noves especialitats, convocat per Resolució EDU/17/2020, de 13 de gener” i que s’hi esmercin tots els recursos necessaris.

El Departament d’Educació ha expressat en diferents ocasions, com en la darrera mesa sectorial de 16 de desembre, que la prova es realitzarà si no es produeix un confinament general de la població. Davant d’aquest plantejament CCOO no tolerarem unes proves que es realitzin “a tot preu”, sinó amb totes les garanties i condicions de seguretat exigibles i alhora que es respecti la temperatura a les aules que exigeix la normativa vigent, sobretot tenint en compte les previsions meteorològiques de baixes temperatures.

El Departament exigeix a les persones aspirants que signin una declaració responsable mitjançant la qual declaren que coneixen, accepten i es comprometen a complir les mesures de salut pública i seguretat vigents, així com les mesures específiques per participar en la prova publicades en el web del Departament d’Educació. Cal que el Departament per la seva part compleixi amb l’obligació de garantir al màxim la seguretat d’aquesta segona prova el dia 9 de gener i també quan es realitzi la convocatòria extraordinària, en el cas de persones afectades per la Covid-19 o altres malalties greus, que els hagin impedit l’assistència a la convocatòria ordinària.

Oposicions docents amb seguretat!
Amb la salut no s’hi juga!