S’aprova el 0,9% d’increment salarial per al 2021 i el Departament confirma el cobrament del 55% de la paga extraordinària de 2014 per al professorat de la concertada

Full en pdf

 

1.- INCREMENT SALARIAL DEL 0,9% AMB EFECTES RETROACTIUS DES DEL GENER DE 2021 PER  AL PERSONAL DOCENT DELS CENTRES CONCERTATS

Per què un 0,9%?

Aquest increment correspon a l’actualització , aprovada als Pressupostos de l’Estat, per als sous dels treballadors i de les treballadores de l’Administració pública. Pels acords d’analogia retributiva, tot el professorat a pagament delegat té dret als mateixos increments.

Per què s’aprova tot just ara l’increment?

S’ha aprovat aquest 10 de setembre a la Mesa Negociadora del Conveni que, d’aquesta manera, l’assumeix i el converteix en ferm perquè es pugui abonar a totes les persones afectades dels centres concertats, fins i tot a les persones que han de rebre’l en pagament directe de les seves titularitats.  El següent pas és ara, la seva publicació al DOGC.

A qui s’aplica?

Als i a les docents de centres concertats que tinguin pagament delegat des del 2on cicle d’Educació infantil fins a l’ESO, el batxillerat i CF concertats. També al professorat de centres concertats que, tot i no tenir concertat el  batxillerat  ni els CF,  estigui  a pagament directe del centre.

Aquest professorat ha de rebre per part del centre els mateixos increments i cobraments que els altres i les altres docents en virtut de l’article 66 del nostre Conveni, que estableix la no discriminació salarial entre el personal docent dels centres concertats.

Quan es farà efectiu?

A la nòmina de setembre s’abonarà a tot el personal de pagament delegat el 0,9% d’increment amb efectes retroactius des del gener.

Als docents en pagament directe, els centres tenen fins a dos mesos des del moment de la publicació al DOGC. Tot i aquest termini, instem les escoles que facin el pagament el més aviat possible per evitar greuges comparatius entre el professorat de pagament delegat i el de pagament directe.

2.- RETORN DEL 55% DE LA PAGA EXTRAORDINÀRIA DE 2014 AL NOVEMBRE

Es compleix l’acord que CCOO i els sindicats amb representativitat a l’Administració pública vam signar el desembre de 2018 amb la Generalitat de Catalunya, que establia la recuperació de la paga arrabassada al 2014.

S’ha acordat finalment amb el Departament, després d’un llarg procés de negociació, que al novembre del 2021 rebrem el 55% d’aquesta paga extra.

Recordeu que totes les persones que, per diferents circumstàncies, actualment ja no es trobin a l’escola, han de sol·licitar l’abonament de la paga al centre on van meritar-la, de manera que l’entitat els l’aboni.  CCOO, com sempre, us proporcionarà el full corresponent per a la vostra sol·licitud.

CCOO amb vosaltres, seguim lluitant!