CCOO defensem amb fets els treballadors i treballadores de la concertada

AMB LA LLUITA DE CCOO, L’ESCOLA CONCERTADA ACADÈMIA CULTURA NO ES TANCA

Full en .pdf

Fruit de la nostra mobilització, el Departament d’Educació, l´Ajuntament d’Hospitalet, la Titularitat de l’Acadèmia Cultura i l’Arquebisbat, propietari de l’edifici, van acceptar reunir-se amb CCOO per trobar una solució que possibiliti la continuïtat de l’activitat de l’Acadèmia Cultura.

Les nostres mobilitzacions amb pares i mares, personal treballador i alumnat van pressionar que el 13 de Maig es produís la reunió definitiva convocada per CCOO que va obtenir la implicació directa de la Conselleria d’Educació, que va presentar una proposta:

  • La revocació per part de la Titularitat de la sol·licitud de cessament d’activitat
  • El manteniment de l’activitat el curs 2021-2022
  • La integració de l’escola a la xarxa pública a partir del curs 2022-2023, en l’espai actual o en un espai alternatiu.

 La nostra lluita dona resultats

El dia 6 d’Abril, va aparèixer al DOGC la resolució d’autorització del cessament d’activitat de l’escola concertada Acadèmia Cultura de l’Hospitalet de Llobregat al mes de juny. Aquest tancament de l’escola implicava la pèrdua de 40 llocs de treball i que 350 alumnes haguessin de desplaçar-se a escoles fora del seu barri de la Torrassa de l’Hospitalet, una zona amb manca de places escolars i massificació a les aules.

Des de l’endemà de la publicació de la resolució, CCOO vam iniciar immediatament amb les persones treballadores i amb les famílies de l’escola mobilitzacions i accions per tirar enrere aquest tancament:

– Presentació d’un recurs d’alçada

– Reclamació al síndic de Greuges

– 27 d’Abril. Concentració davant del Departament d’Educació i reunió amb la Direcció General

de Centres Concertats.

– 28 d’Abril. Reunió amb l’Alcaldessa d’Hospitalet

– 5 de Maig. Concentració davant de l’Acadèmia Cultura

– 10,11,12 i 13 de Maig. Concentració i acampada davant del Departament d’Educació i reunió amb el Conseller d’Educació.

Gràcies a les nostres actuacions, finalment tenim una solució per la continuïtat de l’Acadèmia Cultura amb el manteniment de tots els seus llocs de treball.