CCOO interposa demanda a l’Audiència Nacional en defensa de les retribucions de les educadores

Després de la reunió mantinguda aquest 2 de febrer al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA), i davant la negativa de les organitzacions patronals a reconèixer el dret de les educadores a cobrar un diferencial respecte a altres categories professionals, CCOO ha decidit interposar la corresponent demanda judicial a l’Audiència Nacional.

Posteriorment, s’ha celebrat la reunió de la Taula Negociadora en la qual els signants de l’acord al SIMA de la setmana passada (totes les organitzacions, excepte CCOO) havien de ratificar l’acord, traslladant uns salaris de 950€ mensuals, incloent el de les educadores. Aquestes taules salarials no reconeixen ni remuneren la major responsabilitat que implica la seva categoria. Signar-ho en els termes que pretenien les patronals suposa acceptar i consolidar una indiferenciación salarial que rebutgem.

La sorpresa ha arribat quan el sindicat CIG ha anunciat que no anava a signar les taules, desdient-se del que va acordar fa una setmana i no acceptant el resultat d’un acord que resolia les exigències de la seva pròpia demanda. Fins i tot quan els donen la raó, diuen “no”.

La resta d’organitzacions sindicals que també van arribar a un acord al SIMA tampoc han volgut signar-les i han decidit continuar amb la reunió la setmana vinent. Ara reconeixen el seu error i assumeixen el que des de CCOO hem vingut defensant des de la negociació del conveni.

El desori de les taules salarials i els conflictes presents són el resultat de decisions precipitades i derrotistes de les organitzacions signants del conveni, que van ocasionar i ocasionen perjudicis importants, especialment en el capítol de retribucions. CCOO, amb les nostres accions, tractem d’esmenar-los, però tot hauria estat més fàcil i segur si això s’hagués resolt en origen.

CCOO és un sindicat seriós i coherent. La setmana passada ja vam mostrar el nostre rebuig a la decisió de renunciar als drets de les educadores en l’acord i vam dir que, si no se’ls donava una solució, judicialitzaríem la seva discriminació. I això hem fet. ¡CCOO no deixa ningú enrere!

Per uns sous dignes en Educació Infantil 0-3!

AMB CCOO LLUITES, AMB CCOO AVANCES