Docents de l’escola concertada: Noves taules salarials amb el complement de tutoria

El passat dia 19 de març es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la modificació de les taules salarials pel personal docent de les escoles concertades. Aquesta modificació inclou els canvis que corresponen al complement de tutoria.

Com ja us vam informar , CCOO va decidir no signar aquest acord per diversos motius:

  • L’acord és absorbible i compensable. Això, a la pràctica, vol dir que aquest complement no suposa un increment del que ja s’estava rebent per aquest concepte sinó que es resta de la quantitat percebuda.
  • No suposa cap millora general en les condicions laborals del personal de les escoles concertades.
  • Vulnera els acords que els comitès i les delegades han anat signant a molts centres i que signifiquen veritables millores respecte les condicions que marca el nostre conveni col·lectiu.

Entenem que les veritables millores en les condicions laborals del personal de les escoles concertades passen necessàriament pel procés d’homologació de la concertada com recull la Llei de l’Educació de Catalunya (LEC). La pròpia LEC és clara en aquest sentit, l’homologació retributiva i horària pel que fa a la dedicació hauria d’estar assolida des del juliol de 2012 i 2017 respectivament.