Des de el sector de residències, centres de dia i llars residències per a persones amb discapacitat intel·lectual, de CCOO Educació, estem lluitant per dignificar la nostra feina i el nostre sector.

Després de 12 anys amb salaris congelats la Patronal per l’any 2019 ens oferia 19€ lineals de pujada salarial.  Al 2020 la Generalitat va aprovar un increment de mòduls destinat a la millora de les condicions salarials i laborals que correspon a: una pujada de 21€ pel 2019 i 43,75€ pel 2020, el 100% a la primera baixa laboral, la ampliació de triennis de 7 a 10 i permisos curts a comptar en dies laborables. La resposta de la Patronal ha estat únicament: 21€ pel 2019 i 33€ pel 2020, ignorant les altres peticions. Davant del bloqueig de la Patronal, vam demanar la mediació a l'administració que va fer la proposta de tancar la pujada salarial del 2020 a 38€. La part social va acceptar, però la patronal es va negar, mentre que les entitats tenen directius que cobren sous astronòmics pagats amb diners públics. Considerem aquesta situació una vergonya.  El mediador va instar a una nova reunió, però la patronal continua amb el seu tarannà de menyspreu i bloqueig.

Seguirem lluitant per unes condicions laborals dignes i per dignificar la feina dels treballadors i treballadores del sector, i per dignificar la nostra feina.

Vídeo explicatiu:

 

Comparteix.

Comentaris tancats.