Les maniobres del sindicat groc de SIFU s’estavellen contra la Justícia

SIFU és una empresa multiserveis que viu de les subvencions públiques amb l’excusa de la integració de treballadores amb discapacitat.

CCOO hem aconseguit que, des de l’’1 de gener de 2020, s’apliqués a SIFU el XV conveni estatal per a les persones amb discapacitat, per al sector dels Centres Especials de Treball. L’aplicació d’aquest conveni va suposar importants millores per a la plantilla: increments salarials, complements salarials en cas de sofrir una incapacitat temporal derivada de la seva discapacitat, millora en la jornada anual, més drets sindicals, i salaris del sector on presten serveis les empreses que no són d’interès social.

Per a intentar tornar a la bicoca que tenia abans, SIFU ha muntat un sindicat groc (UTCEE) amb l’objectiu de negociar un conveni d’empresa que anul·li d’un cop totes aquestes millores que ha costat tant aconseguir.

L’última maniobra del sindicat patronal, ha estat portar un dels seus delegats a declarar com testimoni en un judici on s’acusava d’assetjament laboral a un membre del comitè d’empresa afiliat a CCOO. El judici (formalment contra l’acomiadament d’una treballadora, que ha estat utilitzada i enganyada d’una manera lamentable) ha declarat, sense cap mena de dubte o matis, la plena innocència del nostre company.

Suposem que el pseudosindicat patronal intentarà recórrer i seguir amb la seva tàctica de “calumnia, que alguna cosa queda” però continuaran donant-se cops contra el mur de la realitat: CCOO defensa a totes les treballadores i treballadors del grup SIFU; per defensar als amos i els seus tripijocs ja estan uns altres…