Eleccions sindicals en EPID (grup SIFU): CCOO resistim a les manipulacions de la patronal.

Practiques antisindicals del grup SIFU

L’1 de febrer de 2021 es van celebrar les eleccions sindicals per a triar al comitè d’empresa, de 13 membres. CCOO mantenim el nostre percentatge de representació i passem de 3 a 4 delegats, mentre el sindicat de l’empresa (UTCEE) ha obtingut 9.

En tot aquest procés electoral, la direcció de l’empresa ha afavorit al seu sindicat, donant-li informació privilegiada, usant a comandaments de l’empresa per a fer campanya sense tenir hores sindicals, coaccionant a persones candidates de CCOO, etc.

I tots aquests tripijocs, Per a què?

L’1 de gener de 2020, CCOO després de molta lluita va aconseguir que s’apliqués en SIFU el XV conveni estatal per a les persones amb discapacitat, per al sector dels Centres Especials de Treball. L’aplicació d’aquest conveni va suposar importants millores per a la plantilla: increments salarials, complements salarials en cas de sofrir una incapacitat temporal derivada de la seva discapacitat, millora en la jornada anual, més drets sindicals, i salaris del sector on presentin els serveis les empreses que no són d’interès social. El GRUP SIFU, fa negoci de la discapacitat, però amb subvencions, diners públics i licitacions amb les administracions públiques, i a més a costa de les condicions laborals dels treballadors i treballadores. Per a mantenir la seva ganga ha muntat un sindicat amb l’objectiu de negociar un conveni d’empresa que anul·li d’un cop de ploma totes aquestes millores que ha costat tant aconseguir.

Des de CCOO denunciem aquestes pràctiques antisindicals, la precarització de persones treballadores vulnerables, i reivindiquem que les administracions públiques haurien de vigilar molt de prop a aquestes empreses que amb diners públics no respecten la normativa laboral de manera sistemàtica.

Malgrat totes les dificultats i obstacles que CCOO es troba en el seu dia a dia, el nostre projecte continua sent treballar perquè el sector de la discapacitat, els Centres Especials de Treball, ens trobem amb condicions dignes.

CCOO continuarà lluitant per la classe treballadora, i per la millora i el respecte a les condicions de treball dignes, pel sector de la discapacitat i denunciant qualsevol incompliment que es produeixi i no permetrem que els drets laborals aconseguits es vegin amenaçats.